Thread: Events
View Single Post
Old 08-17-2009, 09:20 PM   #1
TigerAce
Lurker
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1
Events

I'm trying to get started scripting my actual mission, but I can't seem to get any events working so I must be doing something wrong.

First I have a "Campaigns_Singleplayer.xml" which loads the events:

Code:
<Rebel_Story_Name>Story_Plots_LOB.xml</Rebel_Story_Name>
In the Plots file I have my active plot:

Code:
<Active_Plot>Story_Campaign_Alliance_1</Active_Plot>
And here is the active plot .XML file which holds the event:

Code:
<Event Name="Universal_Story_Start">
	<Event_Type>STORY_ELAPSED</Event_Type>
	<Event_Param1>0</Event_Param1>
	<Story_Dialog>Dialog_A</Story_Dialog>
	<Story_Chapter>0</Story_Chapter>
	<Story_Tag>Intro_Tag</Story_Tag>
</Event>
Note that I kept standard .XML out of it just for the sake of this post.

This event is not working, it's supposed to trigger after 0 seconds (copied it from a source file) then show "Dialog_A" which is my custom dialog.
I tried other events like revealing planets but none of them worked - so basically I don't even know if the script is read at all.

What am I doing wrong? I checked source files over and over again but I don't see a problem.



edit:

When i'm scripting C-style games I always have to call a thread (Event) before it will run, are these events automatically run when the file is read (unless you have prereqs)?
This could be why nothing is working, then again I haven't found any source files which show that individual events/threads have to be called.
TigerAce is offline   you may: quote & reply,