lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: KOTOR 1 error
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 03-09-2013, 11:22 PM   #1
marcus0311
Lurker
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3
KOTOR 1 error

I just bought a Samsung "all in one" touch screen pc with windows 8. I also bought the KOTOR collection. I've installed the KOTOR 1, it sometimes gets as far as the start page then I get an error message "program has encountered a problem and will close. windows is searching for a solution and then the bar shows it searching, then it just closes the whole thing down. I can't figure out what the problem is. Can anyone help me please?
marcus0311 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-10-2013, 05:25 PM   #2
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
I'll need the model number of your PC so I can get an idea of what kind of hardware we're dealing with.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 03-10-2013, 11:37 PM   #3
marcus0311
Lurker
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3
DP500A2D-A01UB
s/N:HY2D91XCC00178A

I've read that it wasn't compatible with Windows8,but I also read that some people were able to get it to work. I made it as far as the character set up page and when I tried to start the game it error's out, but doesn't give any reason for the error. Thanks OBUSHA for any help you can provide.
marcus0311 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-17-2013, 01:02 AM   #4
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Sorry for the late reply.

The game should run on an Intel GPU, but you'll need to turn off all or most of the eye candy. Since it won't run at all, your computer might not support 640x480 and 800x600; the game's default resolutions for movies and gameplay. Make sure these resolutions are supported in the Intel graphics driver control panel.

If it still won't run, turn off all of the eye candy by going into your game folder and opening swkotor.ini with notepad. Change the values for antialiasing, frame buffer effects, grass, shadows and soft shadows to 0, v-sync to 1, and change the width and height values to 1280x1024, then save and exit.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 03-17-2013, 01:15 AM   #5
marcus0311
Lurker
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3
Cool thanx Q.
marcus0311 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > KOTOR 1 error

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:14 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.