lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: I need help!
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 06-04-2002, 02:59 PM   #1
DODSalesManager
 
Join Date: Feb 2002
Location: Orange County, California
Posts: 19
I need help!

Howdy fellow Cocytus adventurers!
I have recently discovered a problem i am having with the Dig, it may be a glitch or bug, but one thing for sure its driving me nuts. After getting the statue to come up and touching it (whoops) i can't get onto the crypt to descendf. I try clicking it until my finger gets sore but Low just keeps talking about it, Help please
-DOD


"So what IS that stuff they pack canned hams with?"
DODSalesManager is offline   you may: quote & reply,
Old 06-04-2002, 03:35 PM   #2
eloqui
 
eloqui's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Australia
Posts: 36
Are you certain you have done everything that is required of you to descend to the crypt? There's at least four things you need to do before you can.

spoiler:

Align the moons in the planetarium.
Place the blue crystal from the power room under the nexus into the alcove.
Place the metal rod from the critter's house (I that right?) over the panel on the floor.
Dust off the lens outside the entrance chamber.

That should be it. I hope I haven't forgotten anything.
eloqui is offline   you may: quote & reply,
Old 06-05-2002, 01:50 PM   #3
DODSalesManager
 
Join Date: Feb 2002
Location: Orange County, California
Posts: 19
See the problem is I did everything.
I inserted the blue crystal
I aligned the planets
I dusted away the dirt over the lens
and put the rod on the loose stone.

The crypt comes up and i touch the statue, but when i try to click on the crypt, he will just say "seems like a pretty elaborate setup..." everytime i click the crypt


"So what IS that stuff they pack canned hams with?"
DODSalesManager is offline   you may: quote & reply,
Old 06-05-2002, 10:57 PM   #4
GreenJeanz
Rookie
 
GreenJeanz's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Georgia, USA
Posts: 64
I think I know what the problem is. You need to go to the map room in the map spire and use the combination on the red rod with the map machine. It will project an image of the opening to the crypt. Go back and try clicking on it again and it will probably work.


"I am not afraid of you, you hairless monkey."~Ludger Brink
GreenJeanz is offline   you may: quote & reply,
Old 06-06-2002, 01:25 AM   #5
SrpskiPrinc
 
SrpskiPrinc's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Bosnia, living in Canada
Posts: 3
hehehe

Ahahah, what a coinsidense.

I know, i had the same problem, the EXACT same problem.

He says something like "This is a pretty elaborate setup....."?

This is why i never finished the dig. Because of this problem, never figured it out, never finished the game.
SrpskiPrinc is offline   you may: quote & reply,
Old 06-06-2002, 03:36 AM   #6
eloqui
 
eloqui's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Australia
Posts: 36
Heh... I knew I had forgotten something. I remember I encountered that problem once as well, now I think about it.
eloqui is offline   you may: quote & reply,
Old 05-01-2003, 12:07 PM   #7
echave
 
Join Date: May 2003
Posts: 1
thanks

I registered just to thank this thread. Had me going crazy. First that bone bomb puzzle halted me in my track oh so many years ago, and then I couldn't enter the crypt. Really, thanks a lot. I've always wanted to beat this great game. Even read the book.....
echave is offline   you may: quote & reply,
Old 05-05-2003, 02:58 PM   #8
eloqui
 
eloqui's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Australia
Posts: 36
This little requirement must be the worst snag in the game. And the worst thing is, it's so obvious once you have the answer. How could Low possibly know how to activate the tomb entrance without having first seen it in the map room?

Incidently, I just solved this problem for someone else on another forum. How many others encountered this? I only recall it from the second time I played through, I guess because I already knew that the tomb should open without needing to see the map.


First time surrealists are often confused by the similarities between fish and telephones.
eloqui is offline   you may: quote & reply,
Old 05-05-2003, 03:35 PM   #9
Joshi
Registered Amuser
 
Joshi's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Wherever the wind takes me... or failing that the nearest cinema.
Posts: 7,196
LFN Staff Member 
I know the first time I played it, I did it fine, but that's because I tried every rod in the map room in the hope that it would help and so didn't know it's connection to the problem. When I played the game again, I thought I wouldn't have to use the map room that much and so got completely stuck here. I've thankfully learnt from my mistakes now.

Joshi is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > The Dig Museum > General > Hints and Tips > I need help!

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:11 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.