lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: yet another question...
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 10-08-2003, 05:08 PM   #1
fahtajorj
Rookie
 
fahtajorj's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 44
Question yet another question...

how do you create shields like in siege_hoth and siege_desert? i once found a tutorial explaining it but i seem to have lost it. your help is much appreaciated.
thanks,
fathajorj
fahtajorj is offline   you may: quote & reply,
Old 10-08-2003, 05:25 PM   #2
WadeV1589
Veteran
 
WadeV1589's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Leeds, UK
Posts: 952
You use a shader that has surfaceparm forcefield in it. This can be one that comes with the game or one you make yourself such as
byss/static_field_2sided
nar_hideout/pipe1_ref
rift/env_crystal
Make a func_usable and apply this texture to it, then whenever you trigger it, it turns on an off.

I'll be honest, I didn't test this before I posted, but going from Elite Force, this is how to do it. Maybe JA has a 10x easier way I just haven't looked yet


StargateMods.com - collaborating all the Stargate mods out there.

SG4RealJA - get a bit of SG realism!
SGEgyptJA - flying and dialing a gate only to be killed by it!
WadeV1589 is offline   you may: quote & reply,
Old 10-08-2003, 05:51 PM   #3
fahtajorj
Rookie
 
fahtajorj's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 44
re

i tried a func_wall and textured it with factory/other_field texture and it works fine. thanks.
fahtajorj is offline   you may: quote & reply,
Old 10-08-2003, 06:07 PM   #4
WadeV1589
Veteran
 
WadeV1589's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Leeds, UK
Posts: 952
Both the same thing anyway
Code:
/*QUAKED func_usable (0 .5 .8) ? STARTOFF x x ALWAYS_ON x x PLAYER_USE INACTIVE
START_OFF - the wall will not be there
ALWAYS_ON - Doesn't toggle on and off when used, just runs usescript and fires target

A bmodel that just sits there, doing nothing.  Can be used for conditional walls and models.
Code:
/*QUAKED func_wall (0 .5 .8) ? START_OFF x x x x x PLAYER_USE INACTIVE
PLAYER_USE	Player can use it with the use button
INACTIVE	must be used by a target_activate before it can be used

A bmodel that just sits there, doing nothing.  Can be used for conditional walls and models.


StargateMods.com - collaborating all the Stargate mods out there.

SG4RealJA - get a bit of SG realism!
SGEgyptJA - flying and dialing a gate only to be killed by it!
WadeV1589 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JA Mapping > yet another question...

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:46 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.