lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Cant get craft working! PLEASE HELP ME!!
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 06-05-2000, 11:34 PM   #1
Roccer
Guest
 
Posts: n/a
Question Cant get craft working! PLEASE HELP ME!!

Why me... I edited all 3 .txt files in teh main XWA dir, and the spacecraft0.lst file. I redid the xwing allinace.exe file CORRECTLY with BHE. still, there's a problem. anyway, i tried to see which file was the problem. one by one i mixed the origional file with the edited one. Every file gets me into the game and works properly EXCEPT the SHIPLIST.TXT file! every time i edit the origional file, save it, and load up the game, I get to the 1st cut scene and then I'm back in Windows. HELP!!! please why won't this file be nice and work for me!!!
  you may: quote & reply,
Old 06-06-2000, 03:56 AM   #2
TK421
Guest
 
Posts: n/a
I cant believe the problems people are having with this. Roccer I made some basic instructions in my post in Ms.Talon's thread, I covered everything I do to add ships manually, they might help. I didn't leave a thing out and I've never had trouble with adding ships, only trouble getting my custom-made ships to work (thats something completely different).

Ok Roccer, what is the data you are putting in SHIPTLIST.TXT, it should look something like this, except for the MambaII part (the ship name) and the !Species_184! part (the slot id) if you're using a different slot

!SPECIES_184!MambaII,Fighter,Flyable,Known,Skirmis h, 253,77 ,259,83 ,501,453,519,482

This will set the new ship to appear in the Fighter list in the Simulator, be usable in Skirmish and be a flyable ship. The numbers on the end I have no Idea about, I just make them line up with the other numbers in the list.

The problem with the 1st cutscene I dont understand, do you mean you can play that far or are you trying to view it from the Option menu? The Cutscene has nothing to do with adding ships, problem with your XWA install? You are using v2.02 right?

------------------
"No no son, you gotta hit 'em in the head so they stay down, like this! *WHACK*"
TK's OPT Factory

[This message has been edited by TK421 (edited June 06, 2000).]
  you may: quote & reply,
Old 06-06-2000, 09:44 PM   #3
Roccer
Guest
 
Posts: n/a
Post

oh the joys of changing a computer game!
TK421, let's see If I can now help you help me better. Yes, I'm running the 2.2 version of XWA. I typed in the species stats CORRECTLY. Ive quadruple checked. I also set the correct numbers after the words. they seem to tell how the ship responds to different actions in the game. (I.E.getting hit, its power and so on....)
anyway, what I mean by the cut scene is this, after all is said and done, I boot up the game. Like usual the opening cut scene begins, showing teh Lucas arts symbol, totally games and so on, you know the drill. The WHOLE thing plays through. once it ends, the screne flickers and then BOOM, back to Windows. same thiung if I hit the ESC or any other key to bybass the cut-scene. here's the kicker, on my old computer I was able to add ships with ease! no probs. no, I've only got one ship to work SOMEHOW. but that's an entirely different story for another time!
  you may: quote & reply,
Old 06-08-2000, 02:34 AM   #4
Zedran
Guest
 
Posts: n/a
Hey Roccer,...Also try thisa site..and go to help section..http://www.michaelboewes.de/xwing
"It has pictures!!! "
Zed.

------------------
"When last we met,I was but the apprentice,....Now I am the Disaster!!!!!"
Click,Click,Click.....Damn Light Saber...AAAAAAUUUUUGGGHHHH!
  you may: quote & reply,
Old 06-08-2000, 07:58 AM   #5
ME_Jeldren
 
ME_Jeldren's Avatar
 
Join Date: Apr 1999
Posts: 117
Post

Hmm are you using a non english version. Other versins use
different names for important files e.g. editing the shiplist.txt
does nothing if you have the german version.
ME_Jeldren is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > XWingAlliance.net > 1. XwingAlliance > Editing Corner > Cant get craft working! PLEASE HELP ME!!

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:22 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.