lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Support issue - why does my system crash when in planetary battles?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 09-09-2006, 05:48 AM   #1
timt
Lurker
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2
Support issue - why does my system crash when in planetary battles?

I have just recently purchased a new computer and for some reason SW:EAW crashes in planetary battles. I first noticed this when I was playing through the tutorials and when I got up to Tutorial 5, I started having problems.

It looks like the problem is graphics related as lines break up and down the screen until the game crashes my system. The specs I am running are:

Pentium D 3.4ghz
2gb RAM
Nvidia GeForce 7900 GS 256mb

Using autodetect, I am able to run at the highest resolution with detail turned up. I have tried running at lower res but still I get this problem. Additionally, I have installed and updated to the latest drivers.

Does anyone know how I can fix this problem?
timt is offline   you may: quote & reply,
Old 09-09-2006, 07:06 AM   #2
swphreak
My cabbages!!!
 
swphreak's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,510
10 year veteran! Folder extraordinaire LFN Staff Member Forum Veteran 
Thread moved to tech support forum.
swphreak is offline   you may: quote & reply,
Old 09-10-2006, 12:22 PM   #3
RebellYell
Rookie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 29
That sounds pretty strange, sure ur video card isnt overheating?
RebellYell is offline   you may: quote & reply,
Old 09-10-2006, 03:33 PM   #4
DarthMaulUK
Guest
 
Posts: n/a
Post dxdiag. Im 100% certain that your drivers are out of date here. Thats and/or your direct x9c isnt the latest one

http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=155333

DMUK
  you may: quote & reply,
Old 09-11-2006, 06:57 AM   #5
timt
Lurker
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2
how do i post the dxdiag? btw, i have the latest version of DirectX and to the poster who suggested my card is overheating - it isnt. Additionallly, as mentioned at the start of this thread, I have updated my drivers to the latest available from the manufacturer (NVidia).

The problems I am experiencing are very much similar to the issues raised in the following thread:
http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=168585
timt is offline   you may: quote & reply,
Old 09-13-2006, 04:39 AM   #6
franq
Rookie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 13
timt, you´re having the same problem as i and many others have. Apparently there´s nothing that can be done about it, apart from playing on hideously low graphical setting-detail... Check other posts on this topic... Its seems to be a problem with high detail and high end nvidia cards....
franq is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Empire At War > EaW General Discussion > Tech Centre > Support issue - why does my system crash when in planetary battles?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:55 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.