lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Heads Up Display
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 08-01-2009, 03:18 PM   #1
shukkoku
Rookie
 
shukkoku's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: BC
Posts: 125
Current Game: Uncharted 2
Heads Up Display

In SWBF2 there wasn't much work put into H.U.D. If you look at a game like rep. commando the H.U.D is bright and helpful, displaying enemies, cover, friendlies, objectives, etc. The only thing the BF2 H.U.D really showed was health, stamina and ammo. Not very exciting.
I think that the H.U.D in SWBF3 should actually display information.
What do you guys think?
shukkoku is offline   you may: quote & reply,
Old 08-01-2009, 09:06 PM   #2
jawathehutt
Its 5 o'clock somewhere
 
jawathehutt's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,635
Current Game: Age of Empires II
Hmm I didnt think it was too bad, the only real issue I felt was the ammo in the clip, it can be difficult to tell how many shots are left especially when every gun takes up different amounts of ammo per shot. I think I like the 1.3 patch hud a bit more but its mostly just a rearrangement of everything



"Everyone that posts here is aware of the game, thanks though." ET
"It is Lucasarts"~ LordJhredmo
jawathehutt is offline   you may: quote & reply,
Old 08-02-2009, 01:45 PM   #3
shukkoku
Rookie
 
shukkoku's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: BC
Posts: 125
Current Game: Uncharted 2
but didn't you feel like it was ineffective, the third person view was alright because that wasn't supposed to be from the clones view, but FPS mode didn't display any effort to be canon
shukkoku is offline   you may: quote & reply,
Old 08-03-2009, 03:22 AM   #4
jawathehutt
Its 5 o'clock somewhere
 
jawathehutt's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,635
Current Game: Age of Empires II
Quote:
Originally Posted by shukkoku View Post
but didn't you feel like it was ineffective, the third person view was alright because that wasn't supposed to be from the clones view, but FPS mode didn't display any effort to be canon
Ill be honest, who cares, when I'm playing a game, I would much rather have a HUD that displays everything I need to know in a decent looking manner over how something looked in a movie.



"Everyone that posts here is aware of the game, thanks though." ET
"It is Lucasarts"~ LordJhredmo
jawathehutt is offline   you may: quote & reply,
Old 08-03-2009, 01:12 PM   #5
shukkoku
Rookie
 
shukkoku's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: BC
Posts: 125
Current Game: Uncharted 2
yes, but I didn't feel like it displayed enough, And it didn't have any personality. I'm saying it should display more and look attractive
shukkoku is offline   you may: quote & reply,
Old 08-03-2009, 07:16 PM   #6
Bokken
Wizard of Yendor
 
Bokken's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: 127.0.0.1
Posts: 566
Current Game: Abandoned Realms
It doesn't feel pretty, or witty, or gay? True, it was just slapped together, but it's never really impeded my gameplay.


Quote:
Originally Posted by LordJhredmo
It is LucasArts.
Bokken is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2009, 01:42 PM   #7
Darth Eclipse
Junior Member
 
Darth Eclipse's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: USA
Posts: 332
Current Game: Crysis 2,Dead Space2
Quote:
Originally Posted by shukkoku View Post
In SWBF2 there wasn't much work put into H.U.D. If you look at a game like rep. commando the H.U.D is bright and helpful, displaying enemies, cover, friendlies, objectives, etc. The only thing the BF2 H.U.D really showed was health, stamina and ammo. Not very exciting.
I think that the H.U.D in SWBF3 should actually display information.
What do you guys think?

Well, SWBF 1 and 2 is mainly 3rd person. I don't think that they did very well with 1st person in SWBF 1 and 2. Anyways, if you are looking through someone's eyes then you are seeing the screen in front of their face. In 3rd person it's like there is a camera attached to a kite which is attached to your person't back with a string. So it makes more sense for there to be little or no HUD in 3rd person than 1st person to me.


Darth Eclipse is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2009, 01:48 PM   #8
SG-17
Rookie
 
SG-17's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 21
Quote:
Originally Posted by jawathehutt View Post
Hmm I didnt think it was too bad, the only real issue I felt was the ammo in the clip, it can be difficult to tell how many shots are left especially when every gun takes up different amounts of ammo per shot. I think I like the 1.3 patch hud a bit more but its mostly just a rearrangement of everything
There is an indicator inside of the Reticule that shows how much ammo you have left in your clip.
SG-17 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2009, 03:43 PM   #9
Bokken
Wizard of Yendor
 
Bokken's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: 127.0.0.1
Posts: 566
Current Game: Abandoned Realms
Sniper rifle uses 8 shots/clip. Tell me right off the top of your head how many ticks inside the reticule == how many shots left.


Quote:
Originally Posted by LordJhredmo
It is LucasArts.
Bokken is offline   you may: quote & reply,
Old 08-08-2009, 06:35 AM   #10
SG-17
Rookie
 
SG-17's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 21
There are only 5 shots in a clip for the sniper rifle and each takes out one fifth of the tick marks inside the reticule. It is not that hard to understand.
SG-17 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-08-2009, 12:43 PM   #11
jawathehutt
Its 5 o'clock somewhere
 
jawathehutt's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,635
Current Game: Age of Empires II
When Im sniping, I dont want to bother with that. Just give me a number, if anything it probably would have required less work than the whole tick mark thing. Not to mention, on some brighter maps like Hoth, those tick marks become invisible to the snow, which makes them even more useless than they normally are.



"Everyone that posts here is aware of the game, thanks though." ET
"It is Lucasarts"~ LordJhredmo
jawathehutt is offline   you may: quote & reply,
Old 08-08-2009, 06:45 PM   #12
Bokken
Wizard of Yendor
 
Bokken's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: 127.0.0.1
Posts: 566
Current Game: Abandoned Realms
Quote:
Originally Posted by SG-17 View Post
There are only 5 shots in a clip for the sniper rifle and each takes out one fifth of the tick marks inside the reticule. It is not that hard to understand.
You're living in SWBF, bud. They changed it to 8 in SWBFII.


Quote:
Originally Posted by LordJhredmo
It is LucasArts.
Bokken is offline   you may: quote & reply,
Old 08-09-2009, 02:40 AM   #13
SG-17
Rookie
 
SG-17's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 21
Nope, it is only 5 shots a clip in SWBFII.



At least in the PS2 version. 5 rounds a clip, 7 total clips.
SG-17 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-09-2009, 12:40 PM   #14
LordJhredmo
Rookie
 
LordJhredmo's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Vancouver, B.C., Canada
Posts: 135
Current Game: Battlefront II
PC

We have 56 total rounds in a sniper's pack of clips. 8 rounds per clip. Do the math. That makes a total of 7 clips in a full pack.


R E I G N
Sith Empire
PvE ♦ PvP ♦ RP-lite
LordJhredmo is offline   you may: quote & reply,
Old 08-09-2009, 03:59 PM   #15
SG-17
Rookie
 
SG-17's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 21
Why would they have made the total ammo different in the different versions? There are only a total of 35 rounds in the PS2 version.
SG-17 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-09-2009, 04:40 PM   #16
Bokken
Wizard of Yendor
 
Bokken's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: 127.0.0.1
Posts: 566
Current Game: Abandoned Realms
Quote:
Originally Posted by LordJhredmo
It is LucasArts...
As he said.


Quote:
Originally Posted by LordJhredmo
It is LucasArts.
Bokken is offline   you may: quote & reply,
Old 08-09-2009, 07:20 PM   #17
shukkoku
Rookie
 
shukkoku's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: BC
Posts: 125
Current Game: Uncharted 2
I guess there wasn't enough communication between the workers
shukkoku is offline   you may: quote & reply,
Old 08-22-2009, 02:19 AM   #18
GeneralPloKoon
Just a Time Traveller
 
GeneralPloKoon's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Hogwarts
Posts: 1,532
Current Game: Borderlands (PS3)
I think it would be cooler to NOT have a HUD, maybe just a ammo counter...
GeneralPloKoon is offline   you may: quote & reply,
Old 08-22-2009, 02:28 AM   #19
M@RS
The New Tax Collector
 
M@RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Thailand
Posts: 1,898
I'd like to see something like what they did with RC. Where you can see the inside of your helmet. It really gives you the feeling of being a normal trooper.


Looks like a fruit cake to me. - Brutus
Quote:
Originally Posted by Q View Post
I don't want to get my hopes up, but it's like the planets are aligning or something.
M@RS is offline   you may: quote & reply,
Old 08-25-2009, 02:08 AM   #20
kalle90
Rookie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
As long as it's not like in BF2. I didn't like the tick ammo counter and I didn't like the huge enemy health bar. RC style might get too messy and resource stealing, and what about rebels who don't have implants?
The first thing is to make 1st person smoother a la Halo, Half Life, COD or most quality FPSs. In depth HUD is useless if I feel like a tank
kalle90 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-25-2009, 08:58 AM   #21
TripHammer
Junior Member
 
TripHammer's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Boston, MA USA!!! XFIRE: triphammer666
Posts: 314
Quote:
Originally Posted by GeneralPloKoon View Post
I think it would be cooler to NOT have a HUD, maybe just a ammo counter...
Ditto. Ammo counter around the reticle or something.


TripHammer is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > SWBattlefront.net (SWBF I & II) > Star Wars: Battlefront (DICE) > General Discussion > Heads Up Display

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:23 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.