lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Poor Performance in 800*600 resolution
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 06-23-2009, 09:48 PM   #1
MechWarrior001
Rookie
 
MechWarrior001's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 55
Question Poor Performance in 800*600 resolution

Hey, new here.

I'm using Ubuntu 8.10 and playing SWGB 1.1 under Wine. However, I get low performance. The main menu lags a bit, and 1024*768-1280*1024 is unbearable practically. I'm using a Nvidia 7800GS (AGP 8x) and 384MB of SDRAM. My CPU is a AMD Athlon (462 Socket) at 1.2gHz. Anyone know of any fixes?
MechWarrior001 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-23-2009, 10:23 PM   #2
Sigundr
Forumite
 
Sigundr's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 577
Current Game: JKA
I would say to upgrade your computer, but SWBG isn't a demanding game, so the problem eludes me. It might also be a problem due to to the low memory, as it could clog up the game along with the OS that's running. What is the native resolution of your video card, as you MIGHT be bottlenecking it, but that's a guess.

An Ubuntu user might be of more assistance, though.


"They are minor criminals! Marginal outlaws! You are inept!" ~ Darth Vader
Sigundr is offline   you may: quote & reply,
Old 06-23-2009, 11:18 PM   #3
MechWarrior001
Rookie
 
MechWarrior001's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 55
My monitor is a samsung 932B (Running DVI-Single) at 1280*1024*32@60Hz.

I believe the native resolution is 1280*1024, but I've seen it go far higher when I connected it my living room TV.


MechWarrior001 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-10-2009, 05:56 PM   #4
no1
Rookie
 
Join Date: Nov 2009
Location: http://www.youtube.com/mandai2
Posts: 116
Well lets not forget the way SWGB is programmed means it constantly tries to use 100% of the processor running it when in fullscreen mode.
I know Wine isnt perfect either - maybe thats whats causing the problem?
no1 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Empire At War > Community > GalacticBattles.com > Star Wars: Galactic Battlegrounds > Galactic Discussion > Poor Performance in 800*600 resolution

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:14 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.