lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Shadows of the Empire - Windows XP
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 08-17-2010, 11:26 AM   #1
gmarti01
 
gmarti01's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: New York City
Posts: 112
Shadows of the Empire - Windows XP

Looking to purchase this game on eBay or something. Anything I should know about getting this to run on a P4 Windows XP machine ? Backwards compatibility or a patch or something ? Not much out on the web about this game. Thanks.
gmarti01 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-06-2010, 08:05 AM   #2
Alexrd
Senior Member
 
Alexrd's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Portugal
Posts: 2,173
Current Game: UEFA Euro 2004
Forum Veteran LF Jester 
I think it works fine on XP.



Star Wars: In Concert - Lisbon - Some pictures of the exhibition accompanying the event.
Alexrd is offline   you may: quote & reply,
Old 09-08-2010, 09:16 AM   #3
gmarti01
 
gmarti01's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: New York City
Posts: 112
Thanks. Anyone else ?
gmarti01 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-28-2010, 09:38 PM   #4
swaaye
 
swaaye's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: in a Wotan Weave
Posts: 60
#1 it will run too fast
#2 it uses an old school fog system that has been dropped from 3D cards for many years now. Fog will be missing and that will make it look quite off.

I actually built a PC that runs Win98 and has a Voodoo5. I use it to run games from before 2000. You need a CPU around the speed of a Pentium II 300 MHz or the game runs too fast. It actually speeds up and slows down depending on what you're looking at (how complex the scene is).

I'd say you could run the N64 version in an emulator but the game is kinda quirky in emulators.
swaaye is offline   you may: quote & reply,
Old 11-12-2010, 12:37 PM   #5
gmarti01
 
gmarti01's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: New York City
Posts: 112
Well I just ordered it, we'll see how it goes.
gmarti01 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-27-2010, 03:53 PM   #6
Jamps
Junior Member
 
Jamps's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: West Virginia
Posts: 440
I used to run DF2 on Windows XP, so I don't see why Shadows of the Empire wouldn't work. I know that some Lucasarts games have Windows XP patches that are available on the official site.
Jamps is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Star Wars Classic Gaming > 1. The HuB > The Cantina! > Shadows of the Empire - Windows XP

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:05 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.