lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Missing Textures/Bugging out?(PC)
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 12-28-2010, 03:26 PM   #1
The-Seraphim
Rookie
 
The-Seraphim's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: A Igloo in Canada
Posts: 55
Current Game: Starcraft 2
Missing Textures/Bugging out?(PC)

I don't know if anyone is having this problem but once I get into the building after the 'run for your life' sequence on Cato Nemoidia (spelled wrong im sure) some of the textures turn black on starkiller and in the surrounding area but when i move around to different spots some of the textures actually get their textures back while others lose their textures and go black.

Anyone having this problem or know a fix?

Im running the game on lowest setting and was able to play TFU1 perfectly fine.


"If you're thinking about self-destructing, let me give you one piece of advice: it hurts like hell." ~ Heero Yuy
The-Seraphim is offline   you may: quote & reply,
Old 12-28-2010, 04:53 PM   #2
Sordid Dreams
Rookie
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 164
That sounds like a mipmapping problem. Screenshot please? Do they just switch to black instantly or does the blackness sort of gradually creep over them?
Sordid Dreams is offline   you may: quote & reply,
Old 12-29-2010, 02:13 AM   #3
deesnyder
Rookie
 
deesnyder's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 114
Current Game: COD Black ops
Quote:
Originally Posted by The-Seraphim View Post
I don't know if anyone is having this problem but once I get into the building after the 'run for your life' sequence on Cato Nemoidia (spelled wrong im sure) some of the textures turn black on starkiller and in the surrounding area but when i move around to different spots some of the textures actually get their textures back while others lose their textures and go black.

Anyone having this problem or know a fix?

Im running the game on lowest setting and was able to play TFU1 perfectly fine.
Apparently, there might be a patch coming for PC... I suggest you wait for it..

BTW:
1)what's your graphic card make???

2)Latest drivers??

3)Have you overclocked it???

4)It's been about 2-3 months since the game launched... Is this the first time you're playing it? If not how was it earlier?


5)When the textures disappear, have you tried alt-tab out and back to the game again?

6)Finally you're positive it appears only after the "run like hell" scene? Try playing thru other levels and check if this issue pops up there as well..

Get back and we'll try to help you with what info we have.


Any idiot can get an airplane off the ground, but an aviator earns his keep by bringing it back anytime, anywhere, under any circumstances that man and God can dream up.

— Walter Cunningham, 'The All-American Boys,' 1977


Gaming Config:

512mb geforce 9800GT clocked @ 666, 1674, 1145
2GB DDR2 RAM clocked @ 496 on 2.15v VDIMM
AMD Athlon 2 x4 635 2.9ghz clocked @ 3.6ghz on cooler master hyper tx3
vcore = 1.410v
35c idle and 50c full load(no push pull config)
deesnyder is offline   you may: quote & reply,
Old 12-29-2010, 09:32 AM   #4
jedimike2234
Rookie
 
jedimike2234's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Lost in the Rain forest on Yavin 4
Posts: 144
The patch was released on dec 22,even though it states it was dec 20,it really didnt fix anything for me. You can try it and see,it may fix your particular problem,but if you modified the game to get the console exclusives,the patch will render your game unplayble,lucasarts didnt want the pc users to have that extra content so the patch disables the game.

The TFU2 PC 1.1 Update addresses the following issues:

1. Pre-rendered cutscenes and game "attract" mode stop functioning after about 50 minutes of game play.

2. Some textures & characters appear dark and without texture after about 50 minutes of game play with some ATI Radeon™ video card configurations.

3. Reflections may not work properly with NVIDIA GeForce 9800 series cards.

4. Some Stormtroopers and other enemies can become stuck in the air when hit with "Force Push" causing a progression stop to the next level/area until all enemies were found and destroyed.

5. During level "Salvation - Battle for the Salvation" a power core may not be able to be retrieved if the apprentice is defeated while in the same room as the power core or if the game is exited and re-loaded while in the power core room.

The update for your specific language can be downloaded, here:
http://www.lucasarts.com/support/update/SWTFU2_1_1.html
jedimike2234 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-29-2010, 10:32 AM   #5
General Starkiller
Lurker
 
General Starkiller's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: New Jersey
Posts: 9
Current Game: TFU II
4. Some Stormtroopers and other enemies can become stuck in the air when hit with "Force Push" causing a progression stop to the next level/area until all enemies were found and destroyed.

I have this problem on my 360. Riot Troopers stay stuck in the air in crazy positions. I can literally push them anywhere I want on the screen, even off the ledges. They will just float. If I keep them close enough in can blow them away with a charged repulse. That will cause them to finally go away. This seems to only happen on Cato Nemioda.
General Starkiller is offline   you may: quote & reply,
Old 12-29-2010, 01:19 PM   #6
The-Seraphim
Rookie
 
The-Seraphim's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: A Igloo in Canada
Posts: 55
Current Game: Starcraft 2
Quote:
Originally Posted by jedimike2234 View Post
2. Some textures & characters appear dark and without texture after about 50 minutes of game play with some ATI Radeon™ video card configurations.
That sounds like my problem I'll try the update and see if it gets fixed.


"If you're thinking about self-destructing, let me give you one piece of advice: it hurts like hell." ~ Heero Yuy
The-Seraphim is offline   you may: quote & reply,
Old 12-29-2010, 01:50 PM   #7
Sordid Dreams
Rookie
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 164
Quote:
Originally Posted by jedimike2234 View Post
if you modified the game to get the console exclusives,the patch will render your game unplayble,lucasarts didnt want the pc users to have that extra content so the patch disables the game.
Oh those ****ers. I bought the damn content, it's on the bloody disk, it's bloody MINE. They have no business disabling it. I guess I won't be applying that patch, then. Especially since none of the bugs mentioned ever happened to me.
Sordid Dreams is offline   you may: quote & reply,
Old 12-29-2010, 02:42 PM   #8
jedimike2234
Rookie
 
jedimike2234's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Lost in the Rain forest on Yavin 4
Posts: 144
And thats the problem,this issue has caused a real fever pitch over at the forums at lucasarts,not here. People are just ranting and raving, me i got sick of lucasarts and the treatment us pc gamers were getting and just uinstalled the whole messy game.
the prospect of a FU 3 for me from lucasarts,no thanks ,you ,the devs can keep it,but thats just me.
jedimike2234 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Force Unleashed > General > The Force Unleashed 2 > Missing Textures/Bugging out?(PC)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:15 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.