lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Surround sound problem
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 11-30-2009, 01:59 PM   #1
vasser
Lurker
 
vasser's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Exclamation Surround sound problem

Hello,
I have a surround sound system and using a Creative sound card with an analog sound output.
When playing in the game I experience the following sound issues:
  1. In some cutscenes the sound is not synchronized with the actions.
  2. The music of the game comes only from the left speaker
  3. Some of the sounds in the game are not surround based (comes from the wrong speaker)

In all of the other games I have played I do not recall a similar problem, and the surround sound was never an issue.
I saw on some other forums people reporting the same problem, but without a solution (other than use the digital output, which is not a proper solution for me).

(I have updated to the game version of 1.1)
vasser is offline   you may: quote & reply,
Old 12-04-2009, 10:29 PM   #2
jrrtoken
Senior Member
 
jrrtoken's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,995
Have you checked to see if you have the latest drivers for your Creative card? (Which reminds me, what model of card do you have?). If you could also tell me what OS you're running, then we might get somewhere.
jrrtoken is offline   you may: quote & reply,
Old 12-05-2009, 06:06 AM   #3
vasser
Lurker
 
vasser's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
I am using the latest drivers, I have a Creative Audigy 2 Value under Windows 7.

vasser is offline   you may: quote & reply,
Old 12-20-2009, 08:53 PM   #4
Hazuki_san
Lurker
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2
I'm having the exact same problem here, it pisses me off, this is such a bad port over all and I've spent 50 euros on it for this...

I really like this game and have enjoyed the xbox version wich was great, I thought I'd be upgrading by buying the PC version in the end it was more like downgrading.


Sound card: Creative SB x-fi titanium with the latest drivers

Problem: The same as the OP surround doesn't work right except in the pre-rendered cutscenes, music comes out only from 1 speaker out of 5.
Hazuki_san is offline   you may: quote & reply,
Old 12-22-2009, 08:04 PM   #5
Cessus
Lurker
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1
hello..

got also exactly the same problem.

sb-xfi card / vista 64.

i really hope, someone knows how to fix this.

its really strange/annoying that all the other sounds seem to be either not loud enough or coming from the right only etc.

maybe there is a way to tell the game, what kind of sound hardware/software/driver it should use ... as in nearly every other game.

waiting for a solution.

Cessus
Cessus is offline   you may: quote & reply,
Old 01-11-2010, 01:05 AM   #6
DarthSlinky
Rookie
 
DarthSlinky's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 97
Current Game: Starcraft II
I'm going off guess work here, but I had audio issues on my vista x64 with games like this before. I just turned my sound from 7.1 to 5.1 and it works, allso the HD audio thing just get rid of that, it does weird things with some games.


Freude, schöner Götterfunken Tochter aus Elysium, Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum! Deine Zauber binden wieder Was die Mode streng geteilt; Alle Menschen werden Brüder, Wo dein sanfter Flügel weilt.
DarthSlinky is offline   you may: quote & reply,
Old 03-08-2011, 08:16 PM   #7
ManBearPig
Lurker
 
ManBearPig's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Texas
Posts: 1
I am having surround sound problems too. For me I only get music from my front left speaker. And the sounds aren't surround sound based.

I have the latest patch. And I have the latest drivers for my X-Fi Titanium Fatality Pro sound card.

I would really like a fix for this because it really ruins the game
ManBearPig is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Force Unleashed > General > Troubleshooting > Surround sound problem

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:28 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.