lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Need Help with Rodian and Walking...
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 08-13-2013, 07:43 AM   #1
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 627
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Need Help with Rodian and Walking...

My friend and me from the Copying Korriban Academy thread are back. This time, my friend, Bear, wanted to add a Rodian who could wear Jedi Knight Robes, and he wanted to make some npcs Random walk.

So here's what we've tried so far:

The Rodian:
  1. Swapped the entries for the modeln and texn columns with a jedi's
  2. Adding it to his body slot
  3. Gave him Jedi Defense and Force Sensitve feats
  4. Made him a Jedi Consular

On the Random Walk:
  • In the Onspawn:
    1. Added AssignCommand(OBJECT_SELF, ActionRandomWalk()); at the end of the file.
  • In the OnHearbeat:
    1. Added AssignCommand(OBJECT_SELF, ActionRandomWalk()); at the end of the file.
    2. Commented out ExecuteScript part.

Any ideas, guys?


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.4 is LIVE!!! Check it out here.

Check out WalkSwitch, the Walkmesh-changing tool!
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-13-2013, 12:45 PM   #2
Fallen Guardian
Wandering the Galaxy...
 
Fallen Guardian's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Unknown Regions
Posts: 1,288
Current Game: Knights of the Old Republic
Veteran Modder Helpful! 
I'm pretty sure it's impossible with the Rodian model, because it includes both the head and body - you'd need to separate the head and make it its own model in order to make the Rodian wear robes and such.

As for the random walk, try adding in a conditional to make sure that it's not in conversation or combat before having the random walk. Also, I saw this one mod that didn't even use the AssignCommand function and just put ActionRandomWalk();, and that worked out.


The truly fallen cannot return to the light. If someone "falls" and "returns," they never really, truly fell.

Current Work in Progress: Dantooine Tension

Released Works
Blaster Pistol Enhancement
Dustil Restoration
Ebon Hawk Texture Enhancement
Gaffi Stick Improvement
Weapon Model Overhaul Texture Rework (Thanks to Toasty Fresh!)
Sunry Murder Recording Enhancement
VP's Hi Poly Tin Cans - KotOR 1 Version
Fallen Guardian is offline   you may: quote & reply,
Old 08-13-2013, 06:17 PM   #3
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 627
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by Fallen Guardian View Post
I'm pretty sure it's impossible with the Rodian model, because it includes both the head and body - you'd need to separate the head and make it its own model in order to make the Rodian wear robes and such.
Okay. I had thought that Logan23 might have managed it or somethng similar with RoR.

Quote:
Originally Posted by Fallen Guardian View Post
As for the random walk, try adding in a conditional to make sure that it's not in conversation or combat before having the random walk. Also, I saw this one mod that didn't even use the AssignCommand function and just put ActionRandomWalk();, and that worked out.
I'll try that. Also, we didn't put SetIsCommandable on either. Might that be an issue, you think?


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.4 is LIVE!!! Check it out here.

Check out WalkSwitch, the Walkmesh-changing tool!
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-13-2013, 06:30 PM   #4
supreme kotor
Junior Member
 
supreme kotor's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: I'm lost.
Posts: 326
Current Game: Modding.. Wait is that a game?
Quote:
Originally Posted by Fair Strides 2 View Post
Okay. I had thought that Logan23 might have managed it or somethng similar with RoR
It was done I believe with a duro but it was actually done by redrob23


Current WIP: Learning to mod Kotor
supreme kotor is offline   you may: quote & reply,
Old 08-13-2013, 10:23 PM   #5
redrob41
Veteran
 
redrob41's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Edmonton
Posts: 951
Current Game: Destiny, Dragon Age:Inquisit
Veteran Modder Helpful! 
Quote:
Originally Posted by Fair Strides 2 View Post
Okay. I had thought that Logan23 might have managed it or somethng similar with RoR.
Quote:
Originally Posted by supreme kotor View Post
It was done I believe with a duro but it was actually done by redrob23
There are two different ways that I was able to make Alien Jedi.

One was I took a standard male head and edited it with 3DS max and used the Taina's replacer tool method. Doing that, I was able to make a separate head that looked like a Duro, and added it to the 2da files so it could use standard player body models. The character is named Nindo Bahr.
link to screenies:
http://www.lucasforums.com/showpost....&postcount=159

The other way, was I reskinned the default Rodian so that he looked like he was wearing something kinda like a Jedi Tunic. I also did this with a TSL Quarren, and Wookiee.
check the Rodian screenie in the second pull down:
http://www.lucasforums.com/showpost....&postcount=998
Wookiee screenie:
http://www.lucasforums.com/showpost....postcount=1377



- Major character artist for the Revenge of Revan mod. -
- List of Completed Mods - Work in Progress Thread - Skinning Tutorial -
redrob41 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-13-2013, 10:35 PM   #6
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 627
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by redrob41 View Post
There are two different ways that I was able to make Alien Jedi.

One was I took a standard male head and edited it with 3DS max and used the Taina's replacer tool method. Doing that, I was able to make a separate head that looked like a Duro, and added it to the 2da files so it could use standard player body models. The character is named Nindo Bahr.
link to screenies:
http://www.lucasforums.com/showpost....&postcount=159

The other way, was I reskinned the default Rodian so that he looked like he was wearing something kinda like a Jedi Tunic. I also did this with a TSL Quarren, and Wookiee.
check the Rodian screenie in the second pull down:
http://www.lucasforums.com/showpost....&postcount=998
Wookiee screenie:
http://www.lucasforums.com/showpost....postcount=1377
That second link is the one I remember! So I couldn't separate it from the model and use VP's stuff to compile it?


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.4 is LIVE!!! Check it out here.

Check out WalkSwitch, the Walkmesh-changing tool!
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-13-2013, 10:41 PM   #7
redrob41
Veteran
 
redrob41's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Edmonton
Posts: 951
Current Game: Destiny, Dragon Age:Inquisit
Veteran Modder Helpful! 
Quote:
Originally Posted by Fair Strides 2 View Post
That second link is the one I remember! So I couldn't separate it from the model and use VP's stuff to compile it?
Theoretically, we should be able to do stuff like that now, but I've never tried it.



- Major character artist for the Revenge of Revan mod. -
- List of Completed Mods - Work in Progress Thread - Skinning Tutorial -
redrob41 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-13-2013, 10:42 PM   #8
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 627
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by redrob41 View Post
Theoretically, we should be able to do stuff like that now, but I've never tried it.
I'll try it now, but I can't test it. TSL won't run on my laptop.


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.4 is LIVE!!! Check it out here.

Check out WalkSwitch, the Walkmesh-changing tool!
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > Need Help with Rodian and Walking...

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:53 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.