lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: It doesnt work!
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 12-10-2001, 08:24 PM   #1
FaNaTiC
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 11
It doesnt work!

My copy of Sam and Max doesnt work anymore. It used to work on a 486 i think.....but now it doesnt even work on that! i cant get any sound at all. i tried loading it on my newer comp...but again ... the sound doesnt work.. Any patches anyone knows of?
FaNaTiC is offline   you may: quote & reply,
Old 12-10-2001, 08:44 PM   #2
Metallus
Episodic!
 
Metallus's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: California, USA
Posts: 3,370
Old News! LFN Staff Member Notable contributor Forum Veteran 
Hey sorry to sound like a jerk, but this section doesn't cover technical issues. Read the category description more closely . Snuckey's will be coming out with a guide to getting the sound to work, so the most I can say now is be patient.


Guy.
Metallus is offline   you may: quote & reply,
Old 12-10-2001, 08:47 PM   #3
FaNaTiC
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 11
sorry
FaNaTiC is offline   you may: quote & reply,
Old 12-10-2001, 08:56 PM   #4
Metallus
Episodic!
 
Metallus's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: California, USA
Posts: 3,370
Old News! LFN Staff Member Notable contributor Forum Veteran 
It's no biggie; we just can't deal with that problem because every windows user has that problem at one time or another. We're trying to save ourselves some sanity, rather than trying to answer it every time someone asks it.


Guy.
Metallus is offline   you may: quote & reply,
Old 12-10-2001, 10:08 PM   #5
The Dogfuchow
 
The Dogfuchow's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Edgemont, NY
Posts: 161
HAHAHA!! I knew someone would do it!


I'm done.
The Dogfuchow is offline   you may: quote & reply,
Old 12-11-2001, 01:51 PM   #6
Jake
INSANE
 
Jake's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: California, USA
Posts: 1,796
Current Game: Tales of MI
Old News! LFN Staff Member 
Yeah hehe we were all secretly betting against ourselves over how long it would take for the "My sound is broken" thread to appear here

Snuckey's is working on a "tutorial"/troubleshooting guide to getting your sound working. Hopefully it will be up soon.


Visit: The International House of Mojo - Sam & Max.net - Thumbs - [url=http://www.telltalegames.com]Telltale Games
Jake is offline   you may: quote & reply,
Old 12-11-2001, 05:19 PM   #7
The Dogfuchow
 
The Dogfuchow's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Edgemont, NY
Posts: 161
it's one of those obvious problems that so many people have.. heh


I'm done.
The Dogfuchow is offline   you may: quote & reply,
Old 12-11-2001, 05:25 PM   #8
SyntheticGerbil
Pasta Master
 
SyntheticGerbil's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Underwater
Posts: 2,242
Wow... you guys are a bunch of *******s...

Shut down the IMUSE set up from Windows into true DOS mode... then set it up correctly from there... Sam and Max should then work in Windows... unless you have sporatic mouse problems like me... if you have an Windows OS after 98, you are screwed.
SyntheticGerbil is offline   you may: quote & reply,
Old 12-12-2001, 04:21 AM   #9
Metallus
Episodic!
 
Metallus's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: California, USA
Posts: 3,370
Old News! LFN Staff Member Notable contributor Forum Veteran 
No, I think I'd rather weep openly some more, since I have WinME and my music won't work. My sound's fine though.


Guy.
Metallus is offline   you may: quote & reply,
Old 12-12-2001, 04:54 AM   #10
Jake
INSANE
 
Jake's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: California, USA
Posts: 1,796
Current Game: Tales of MI
Old News! LFN Staff Member 
Heh. I'm not an *******, I just don't know how to fix the sound

And can you really get "true" DOS mode without a dual install of Win98 and DOS 6.2? I've never got the sound to work on my PC even booting into as close as "true" dos mode as I can get.

Maybe if you successfully have the SET BLASTER=blah blah in your DOS mode config.sys it will work out for you. Perhaps Windows will set that up for you and I'm a fool?


Visit: The International House of Mojo - Sam & Max.net - Thumbs - [url=http://www.telltalegames.com]Telltale Games
Jake is offline   you may: quote & reply,
Old 12-12-2001, 03:41 PM   #11
Schmatz
Warrior of Crisis
 
Schmatz's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: There
Posts: 1,104
Gerbil you gotta cool it pal. All you do is insult us or call us *******s. Why don't you just shut up and listen. It will be on Snuckey's. I am patient. My sound doesn't work. But I don't care right now. I'm probably gonna get a new CD version, because, well, don't ask. I just have no sound, and I need to get it soon. So, if they ask you to be patient, be patient and don't call anyone an *******, or you'd be a hypocrit if you get my drift

Schmatz is offline   you may: quote & reply,
Old 12-12-2001, 03:50 PM   #12
The Dogfuchow
 
The Dogfuchow's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Edgemont, NY
Posts: 161
hmmm, if that tutorial will help me with making Sam and Max work on my WinME, I'll be damn happy.


I'm done.
The Dogfuchow is offline   you may: quote & reply,
Old 12-12-2001, 04:41 PM   #13
SyntheticGerbil
Pasta Master
 
SyntheticGerbil's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Underwater
Posts: 2,242
Lightbulb

Er... sarcasm and such and so on...

Schmatz, that was directed at the ones who told this technically frustrated game player that his post didn't belong here and ignoring his question. I wasn't completely serious anyway... I'm not going to find Jake and Fuchow's address and write them a really nasty letter about their mothers. Besides, you weren't even in this thread until now.

And... I think that setblaster thing might not be required if you shut down to DOS. Just be sure to enter in the CD drivers and memory drivers in the Autoexec.bat and Config.sys. If the program still crashes, take a walk and pet a kitten.
SyntheticGerbil is offline   you may: quote & reply,
Old 12-12-2001, 06:12 PM   #14
Jake
INSANE
 
Jake's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: California, USA
Posts: 1,796
Current Game: Tales of MI
Old News! LFN Staff Member 
I wish LEC would just put out a patch. I'm sure they've had at least one summer intern in the last few years who has an interest in programming and the old games enough to make a quick update to scumm. Hopefully ScummVM will be able to run Sam & Max eventually. Apparently it can run DOTT perfectly or near perfectly right now (um, minus the sound, that is ).


Visit: The International House of Mojo - Sam & Max.net - Thumbs - [url=http://www.telltalegames.com]Telltale Games
Jake is offline   you may: quote & reply,
Old 12-12-2001, 07:05 PM   #15
The Dogfuchow
 
The Dogfuchow's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Edgemont, NY
Posts: 161
heh

I said nothing about the post not belonging here, I just knew someone would do it, though...

it specifically said in the forum description that help would most likely not be given to the question. Who knows, either way, I'm still waiting for that tutorial, and I'll still be lazy then...

really though, if there is a way to get Sam and Max working with sound and music on WinME, that'd be so-weet


I'm done.
The Dogfuchow is offline   you may: quote & reply,
Old 12-12-2001, 07:37 PM   #16
Schmatz
Warrior of Crisis
 
Schmatz's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: There
Posts: 1,104
Sorry Gerbil,
This afternoon I was in a rampage mood, and had a buncha crappy posts. No offense in any way. I didn't think you were calling me an ******* anyways . But, the question used to come up a lot elsewhere, and most of the posters here are kinda sick of hearing it. I don't know, just my opinion. By the way, I gotta try your idea, cause I can't get my sound working heh.

Schmatz is offline   you may: quote & reply,
Old 12-12-2001, 07:40 PM   #17
The Dogfuchow
 
The Dogfuchow's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Edgemont, NY
Posts: 161
I actually love hearing it, one day I'll understand the solution....


I'm done.
The Dogfuchow is offline   you may: quote & reply,
Old 12-14-2001, 02:35 AM   #18
SyntheticGerbil
Pasta Master
 
SyntheticGerbil's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Underwater
Posts: 2,242
I'm afraid your still ****ed with WinME, Fuchow.
SyntheticGerbil is offline   you may: quote & reply,
Old 12-14-2001, 02:09 PM   #19
Jake
INSANE
 
Jake's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: California, USA
Posts: 1,796
Current Game: Tales of MI
Old News! LFN Staff Member 
The forum description merely asks you to weep, it doesn't ask you to not inquire about broken sound.


Visit: The International House of Mojo - Sam & Max.net - Thumbs - [url=http://www.telltalegames.com]Telltale Games
Jake is offline   you may: quote & reply,
Old 12-15-2001, 09:52 AM   #20
The Dogfuchow
 
The Dogfuchow's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Edgemont, NY
Posts: 161
Quote:
No, I think I'd rather weep openly some more, since I have WinME and my music won't work. My sound's fine though.
hmmm, I dunno, Sean, Met's got the sound working (without music, though, which is balls....)... when I was configuring it on my windows 98 comp, at first only the music would work...

blah, if only I could remember how I did it on my old comp..


--yes!!!!! playing Sam and Max on my old comp


I'm done.
The Dogfuchow is offline   you may: quote & reply,
Old 12-16-2001, 03:51 AM   #21
Metallus
Episodic!
 
Metallus's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: California, USA
Posts: 3,370
Old News! LFN Staff Member Notable contributor Forum Veteran 
Yeah, my MIDI is not working at all on my DOS games, Fuchow. Perhaps if I post the steps I took to get my audio working, the MIDI will work as well for most computers.


Guy.
Metallus is offline   you may: quote & reply,
Old 12-20-2001, 09:00 AM   #22
benjoyce
 
benjoyce's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Budapest in Hungary
Posts: 155
Not that I want to break this topic in half, but it is your 666th posts, Metallus

I have WinME, and my Sam and Max, my MI1-2-3-4 is(are) working, also my DOTT.


Stan's the best!
benjoyce is offline   you may: quote & reply,
Old 12-23-2001, 12:22 PM   #23
The Dogfuchow
 
The Dogfuchow's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Edgemont, NY
Posts: 161
Quote:
Yeah, my MIDI is not working at all on my DOS games, Fuchow. Perhaps if I post the steps I took to get my audio working, the MIDI will work as well for most computers.
amazingly preferrable..

I tested the Win 98 thing that Jake posted up, to see if it may work on WinME, the setmuse file worked and the configuring was fine, but when actually playing the game, it, as usual, said sound drivers were ****. Hmmm...


I'm done.
The Dogfuchow is offline   you may: quote & reply,
Old 12-23-2001, 03:03 PM   #24
Jake
INSANE
 
Jake's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: California, USA
Posts: 1,796
Current Game: Tales of MI
Old News! LFN Staff Member 
A reader of Metallus's site actually put it up, but I just linked to it!


Visit: The International House of Mojo - Sam & Max.net - Thumbs - [url=http://www.telltalegames.com]Telltale Games
Jake is offline   you may: quote & reply,
Old 12-23-2001, 11:18 PM   #25
The Dogfuchow
 
The Dogfuchow's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Edgemont, NY
Posts: 161
oh, I know, but I can't remember that guy's name for ****, and you posted it up, so hey hey


I'm done.
The Dogfuchow is offline   you may: quote & reply,
Old 12-24-2001, 02:20 AM   #26
SyntheticGerbil
Pasta Master
 
SyntheticGerbil's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Underwater
Posts: 2,242
I'm wondering why that solution to the sound thing works... it's ****ing mind-boggling. Damn I hate Windows and their control freak like nature.
SyntheticGerbil is offline   you may: quote & reply,
Old 12-24-2001, 10:53 AM   #27
The Dogfuchow
 
The Dogfuchow's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Edgemont, NY
Posts: 161
dammit, I want my Sam an' Max sound to work...

damnable WinME.....


I'm done.
The Dogfuchow is offline   you may: quote & reply,
Old 12-26-2001, 01:35 AM   #28
JollyRoger
 
JollyRoger's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Michigan
Posts: 91
benjoyce, how did you get it to work?

sound+winME=good


I am JollyRoger, hear me roar!
(insert roaring sound here)
JollyRoger is offline   you may: quote & reply,
Old 12-26-2001, 11:18 AM   #29
The Dogfuchow
 
The Dogfuchow's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Edgemont, NY
Posts: 161
I agree


I'm done.
The Dogfuchow is offline   you may: quote & reply,
Old 01-05-2002, 05:55 AM   #30
benjoyce
 
benjoyce's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Budapest in Hungary
Posts: 155
I certainly need a working DOS cuz I can't play some games like Quest for Glory 4 and stuff on ME.
And I just installed it normally as you would on any computer.


Stan's the best!
benjoyce is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Sam And Max.Net > Sam & Max Craziness > Hints, Tips & Troubleshooting > It doesnt work!

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:15 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.