lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Shield to activate skin change?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 01-06-2004, 03:28 AM   #1
andargor
Rookie
 
andargor's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 66
Shield to activate skin change?

Well, I was toying with shields to see if it can change the model. So the player would only have to "equip" the proper "shield".

Well, I've got something that works, and generating a shield for every model is fairly simple.

You can find the sample stuff Here

Just dump it in Override, enter game, and cheat in "giveitem g_i_skinrevan00". It'll appear as Yusani's shield. Just equip and activate it. Poof! Revan.

The only side-effect is that other shields don't seem to show the animation. Maybe because the 2DA is decompiled (thanks eiz, used your decompiler)

What do you think?

Andargor
andargor is offline   you may: quote & reply,
Old 01-06-2004, 10:27 AM   #2
Zod
Rookie
 
Zod's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Krypton
Posts: 87
OMG!!! Thank you man!!! Iíve been looking for something like this for a long time!!! Thank you so much!!! I love you At last I get to be Revan!!!!! And it works great!!!


"I am Terror... I am Eternal... I am Hell... I am ZOD!"
Zod is offline   you may: quote & reply,
Old 01-06-2004, 12:29 PM   #3
eiz
Rookie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 35
Quote:
The only side-effect is that other shields don't seem to show the animation. Maybe because the 2DA is decompiled (thanks eiz, used your decompiler)
If you build an unchanged version of k_sup_bands.nss with the ported NwnNssComp and put it in your override directory, the same thing happens. As far as I know, using uncompiled 2das doesn't cause any problems. Using the -t1 argument to nwnnsscomp, it says k_sup_bands passes, so it might be that the game doesn't like having that script in the override directory.
eiz is offline   you may: quote & reply,
Old 01-06-2004, 12:36 PM   #4
andargor
Rookie
 
andargor's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 66
Quote:
Originally posted by Zod
OMG!!! Thank you man!!! Iíve been looking for something like this for a long time!!! Thank you so much!!! I love you At last I get to be Revan!!!!! And it works great!!!
This was just a test, the shield itself has only 5 charges, and I don't know if the model will survive area transitions. I know it survives local transitions, but changing planets maybe something else.

For example, if memory serves, the Tattoine to Ebon Hawk transition removes any disguise, so the shield may have to be reactivated. So I will put unlimited charges on the shield.

Andargor
andargor is offline   you may: quote & reply,
Old 01-06-2004, 12:39 PM   #5
andargor
Rookie
 
andargor's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 66
Quote:
Originally posted by eiz
If you build an unchanged version of k_sup_bands.nss with the ported NwnNssComp and put it in your override directory, the same thing happens. As far as I know, using uncompiled 2das doesn't cause any problems. Using the -t1 argument to nwnnsscomp, it says k_sup_bands passes, so it might be that the game doesn't like having that script in the override directory.
Strange indeed. Well, I can always change the script in spells.2DA and put a custom script for it.

Do you know if I absolutely need to put an entry in dialog.tlk to change the description of the item? I was reading the ITP/UTI/GFF documentation, and it seems there are fields in there where the object name/description can be inserted.

Andargor
andargor is offline   you may: quote & reply,
Old 01-06-2004, 12:43 PM   #6
eiz
Rookie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 35
The item name and description are CExoLocStrings, if the STRREF is -1 you can add strings in the GFF itself (add an entry for language 0 to DescIdentified using gffeditor to do English).
eiz is offline   you may: quote & reply,
Old 01-06-2004, 01:06 PM   #7
eiz
Rookie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 35
I've actually found a better way to do this. I looked at itempropdef.2da to find out the meanings for the PropertiesList list entries, and it turns out that 59 is the property type for disguises. So if you change the PropertyName to 59 and the Subtype to 22, simply equipping the item will apply the disguise.
eiz is offline   you may: quote & reply,
Old 01-06-2004, 10:47 PM   #8
peloquin
 
peloquin's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 195
worked great, cheers man
peloquin is offline   you may: quote & reply,
Old 01-07-2004, 10:05 PM   #9
andargor
Rookie
 
andargor's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 66
Quote:
Originally posted by eiz
The item name and description are CExoLocStrings, if the STRREF is -1 you can add strings in the GFF itself (add an entry for language 0 to DescIdentified using gffeditor to do English).
Hmm, using GFFEditor 1.3.4.7, I put in -1 for STRREF, 0 for language, Male for Gender, and the Add button doesn't do anything...

Something else I need to do?

Andargor
andargor is offline   you may: quote & reply,
Old 01-07-2004, 10:16 PM   #10
eiz
Rookie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 35
GFFEditor has a bug - hit enter in the language selection box rather than clicking add and it should work.
eiz is offline   you may: quote & reply,
Old 01-07-2004, 10:49 PM   #11
andargor
Rookie
 
andargor's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 66
Quote:
Originally posted by eiz
GFFEditor has a bug - hit enter in the language selection box rather than clicking add and it should work.
Thanks, that did it.

Other that the fact that KotOR doesn't like shields with infinite charges (0) and that GFFEditor borks all the other CExoLoc strings when you change one, it's better than hex editing

Now back to fixing that damn store...

Andargor
andargor is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > Shield to activate skin change?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:39 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.