lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Why barely no one will be able to play Half Life 2
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 01-24-2004, 01:55 PM   #1
Craftsman
Junior Member
 
Craftsman's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Australia
Posts: 277
Why barely no one will be able to play Half Life 2

As u all know Half Life 2, has continually delayed and finnaly looks ready for realease this year. But should every gamer get there hopes up?

http://members.westnet.com.au/jose.g...s/directx9.jpg

Assuming u read the above article it is obvious that there is something wrong with Directx9. Taking the Raedon 9800XT for example. It can produce frame rates on Direct X8 games at 250 and over. But of a recent Directx9 game such as Halo it run max at 50 framesand thats at a res of 1024 x 768 . Hmmm. Maybe thats why the devs have delayed Half life 2 for so long. Eirther they have realised that the game is to consuming and are waiting to release it when the general PC gamers have more powerful PCs or they are trying to re configue the game so that it will not swallow up all the PCs power. There are a very few gamers that will be able to run this game at a satisfactory level. Anyway i jsut hope that microsoft will fix this problem.

Cheers
Craftsman is offline   you may: quote & reply,
Old 01-24-2004, 08:40 PM   #2
Tyrion
nothing is real
 
Tyrion's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: no one I think is in my tree, I mean it must be high or low
Posts: 6,917
LF Jester Forum Veteran 
I call BS. The farcry demo, which is DX9, runs well on my 9800 Pro(although that hardly falls in the "mainstream" level..). Even though the AA doesnt really work yet. As well, Half-life2 would run as low as DX 6, if it had to. So it cant be a compatibility problem.

The NV40 design(which is what the Nvidia FX cards are based on) have horrible DX9 support; which is why it needs to run in mixed mode(DX8.1 and DX9 graphics) to get tolerable frame rates in Half-life2.

Then again, maybe today's generation of cards are slow. They are releasing most of the dx9 games when r420(the next generation of Ati's cards) comes out(dunno if the next line of Nvidia cards come out then).



Tyrion is offline   you may: quote & reply,
Old 01-25-2004, 07:30 PM   #3
Browneye023
Lurker
 
Browneye023's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Long Beach, Ca
Posts: 1
Didn't someone also hack in and jack the code? I heard some rumors of this. I figure that alone would slow them down the most.


-Gunk-


-Click Faster
Browneye023 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-25-2004, 07:36 PM   #4
ExcelsioN
Veteran
 
ExcelsioN's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: London, UK
Posts: 898
Quote:
Originally posted by Browneye023
Didn't someone also hack in and jack the code? I heard some rumors of this. I figure that alone would slow them down the most.
Yeah they did. I even heard that the FBI had been raiding houses because of it. (If you don't belive me, go here )

The reason for the delay isn't technological. The game would have been released at Christmas if it hadn't been hacked.


ExcelsioN is offline   you may: quote & reply,
Old 01-26-2004, 10:02 PM   #5
jokemaster
The master of jokes
 
jokemaster's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 7,748
Roleplayer 
I agree with Tyrion, I played the Farcry demo, and it ran fiine on high settings with my Raedon 9700 Pro.


Vader's wife was very pregnant when she died 19 years ago. All of a sudden a 19 year old who is very strong in the force and has a distinct resembalance to him in his younger days rolls in from Vader's home planet with his old Master Obi-Wan (Who was the ONLY other person preset at the time his wife died. And to boot, the kid's last name is Skywalker.

So in answer to your question, he knew Luke was his son because his name is Darth Vader, and not Darth Retard.


-Forum post on why Vader knew Luke was his son.
jokemaster is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2004, 05:14 PM   #6
ExcelsioN
Veteran
 
ExcelsioN's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: London, UK
Posts: 898
Quote:
Originally posted by jokemaster
I agree with Tyrion, I played the Farcry demo, and it ran fiine on high settings with my Raedon 9700 Pro.
Really? I have a 9700 Pro and it just flashed blue all the time and kept on saying 'VPU Recovery'. How did you get it to work?


ExcelsioN is offline   you may: quote & reply,
Old 02-19-2004, 11:34 AM   #7
wistol
Lurker
 
wistol's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9
Quote:
The reason for the delay isn't technological. The game would have been released at Christmas if it hadn't been hacked.
Well when the source code was hacked, the game wasn't even complete. There was no way they were going to release Halflife2 at the time they first planned. The hack thing was just an excuse to delay the game which probably came at a good time.
wistol is offline   you may: quote & reply,
Old 02-19-2004, 11:39 AM   #8
jokemaster
The master of jokes
 
jokemaster's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 7,748
Roleplayer 
Quote:
Originally posted by ExcelsioN
Really? I have a 9700 Pro and it just flashed blue all the time and kept on saying 'VPU Recovery'. How did you get it to work?
I just installed it, and followed the instructions.


Vader's wife was very pregnant when she died 19 years ago. All of a sudden a 19 year old who is very strong in the force and has a distinct resembalance to him in his younger days rolls in from Vader's home planet with his old Master Obi-Wan (Who was the ONLY other person preset at the time his wife died. And to boot, the kid's last name is Skywalker.

So in answer to your question, he knew Luke was his son because his name is Darth Vader, and not Darth Retard.


-Forum post on why Vader knew Luke was his son.
jokemaster is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2004, 02:28 AM   #9
Gabrobot
 
Gabrobot's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Orthand
Posts: 533
Quote:
Originally posted by ExcelsioN
Really? I have a 9700 Pro and it just flashed blue all the time and kept on saying 'VPU Recovery'. How did you get it to work?
Check the Far Cry site (www.farcry-thegame.com) to see if you have the right driver version...Far Cry doesn't work on some of the newer ones.

That article appears to be full of ****. For instance, Doom 3 doesn't even use DirectX for it's graphics.
Also, from what I've heard, Halo PC isn't a very good port, and it's speed isues are it's own fault, not DirectX's. Also, I've heard that the Far Cry SP demo isn't particulary optimized, and yet it runs quite playably on my computer (P4 2.53 Mhz, 1Gb RDRAM, Radeon 9800 Pro) with everything set to the top.
Gabrobot is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > SWBattlefront.net (SWBF I & II) > Community > The Sliced TaunTaun > Why barely no one will be able to play Half Life 2

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:00 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.