lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Door switches
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 07-03-2004, 01:30 PM   #1
Shamus
Rookie
 
Shamus's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Earth (for now)
Posts: 78
Door switches

In RichDiesel's famous tutorials he says that door switches (the kind that everybody does a brush swap out for to change from 'off' to 'on' and back) can be done easier with a script, but I haven't been able to find an example--even in the JO/JA stuff. Does anyone know what he was talking about? Is it possible to use an animated shader to accomplish this? Or is a brush swapout the only way to change the texture?

Shamus is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2004, 03:25 PM   #2
lassev
cryptoscripter
 
lassev's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Finland
Posts: 1,087
A func_usable has a function to freeze an animated shader, and when used, switch to the next anim stage. Thus, you can easily build for example the code screens that can have for example 4 different symbols and you must type the right one to open some door (like in the first JO SP level).

However, it's not necessarily a great way to do a switch, since I don't think anim stages support different glows for each anim image. Thus, it would make quite a dull switch. It's really easy to have two func_usables in the same place, the other turned_off (invisible) and the other on. You can use a far more complicated and pleasant switch shader that way.

I have fancied building a multi-level scripted elevator with the floor number (up to eight) showing on one screen (using these switchable anim stages), and a button next to it would then launch the elevator to whatever floor number the player had happened to leave on that screen. That would be kind of cool. Too bad I have no map in which to use such an elevator...


Frozen by ICARUS
lassev is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2004, 04:26 PM   #3
Shamus
Rookie
 
Shamus's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Earth (for now)
Posts: 78
Hmm... So you couldn't use two animMaps and use a blend function to link them in a shader to get the right glows?

/me goes to look in JO/JA for an animated glowing shader...
Shamus is offline   you may: quote & reply,
Old 07-04-2004, 02:16 PM   #4
{NJO}*Dark
Rookie
 
{NJO}*Dark's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: cyberspace.co.uk
Posts: 149
If you can make that elevator that would be really good. I know a few maps where i would like to use it, if only i knew how. Maybe you could make a tutorial about how to make it. The way i know how, it would take me 22 different scripts to make that, and that does not seem all the nice. The problem i have is that when you call the elevator to the level where the button is pressed, it would need a diff script for each level because the possitions would be different. If there was a command that allowed you to know weather a button was being used, then it would cut things down, but i dont know if there is one


~Dark
{NJO}*Dark is offline   you may: quote & reply,
Old 07-04-2004, 04:13 PM   #5
lassev
cryptoscripter
 
lassev's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Finland
Posts: 1,087
Yeah. I wouldn't need more than two or three scripts for it, and they would be pretty simple scripts. The reason I haven't done it or written a tutorial (beside the reason I haven't had a map requiring such) is that it might not work in MP. Of course, I map only SP, and so it wouldn't matter to me personally whether it works in MP or not, but I don't know if it is worth a tutorial without MP compatibility.


Frozen by ICARUS
lassev is offline   you may: quote & reply,
Old 07-05-2004, 11:18 AM   #6
{NJO}*Dark
Rookie
 
{NJO}*Dark's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: cyberspace.co.uk
Posts: 149
send me a email here and we can talk about this some more.


~Dark
{NJO}*Dark is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JA Mapping > Door switches

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:24 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.