lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Got a RAID array going ?? which/why??
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 10-19-2006, 03:09 AM   #1
Astrotoy7
A Face from The Past
 
Astrotoy7's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 10,284
Notable contributor Helpful! Folder extraordinaire LFN Staff Member 
Got a RAID array going ?? which/why??

As I get better at building media center pcs in particular, I am finding RAID arrays to be a key feature for those of us who wish to store their entire digital media collection on their system(Just under 2TB is my max so far)

For those that want huge storage but are a bit reckless and dont care if they lose all their stuff, you can go for a RAID0, but most want some type of mirroring going on to back up stuff. Of course the more redundancy you want the more expensive an exercise it becomes as you essentially have to double up on the max drive size you want.

Im curious if anyone here is using/has used a RAID setup and why ?? How'd you find it ??

mtfbwya


Asinus asinum fricat
Astrotoy7 is offline   you may: quote & reply,
Old 10-19-2006, 08:49 PM   #2
Det. Bart Lasiter
obama.png
 
Det. Bart Lasiter's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: `(.)~
Posts: 7,997
Current Game: all
Forum Veteran LF Jester 
I used to have a RAID 0 array with two 74 GB WD Raptors (10000 RPM). It was fast, but I decided that I'd rather have more storage space instead of that boost of speed.



"No, Mama. You can bet your sweet ass and half a titty whoever put that hit on you already got the cops in their back pocket." ~Black Dynamite
Det. Bart Lasiter is offline   you may: quote & reply,
Old 10-20-2006, 01:30 AM   #3
Astrotoy7
A Face from The Past
 
Astrotoy7's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 10,284
Notable contributor Helpful! Folder extraordinaire LFN Staff Member 
Quote:
Originally Posted by jmac7142
I used to have a RAID 0 array with two 74 GB WD Raptors (10000 RPM). It was fast, but I decided that I'd rather have more storage space instead of that boost of speed.
yeah. drives are getting larger, quicker and cheaper by the minute. I picked up a 500gb seagate drive for a client the other day at a relative pittance

just two of those gives you 1TB right there Thats alotta storage !!

mtfbwya


Asinus asinum fricat
Astrotoy7 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Community Discussion > General LFNetwork Forums > General Tech Discussion > Got a RAID array going ?? which/why??

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:16 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.