lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Did you need a Walkthrough?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 01-20-2007, 12:44 PM   #1
The Sith'ari
Junior Member
 
The Sith'ari's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Hong Kong
Posts: 271
Did you need a Walkthrough?

I find the maps of this game pretty confusing most of the time, and there's no way I could have made it without a walkthrough. IMO, the mission boards aren't very clear in what I'm supposed to do and where to go next. I think it's one of the things that make this game fascinating, how you really have to figure out a way out, but this could be extremely frustrating at the same time without a guide. Are you guys so smart that you didn't need any walkthroughs to complete the game, and even find the secret areas? And do you think the next JK instalment (should there be one) should improve on that?
The Sith'ari is offline   you may: quote & reply,
Old 01-20-2007, 01:10 PM   #2
Jamps
Junior Member
 
Jamps's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: West Virginia
Posts: 440
I beat Jedi Outcast a few times, didn't need a walkthrough. Some of the parts were pretty confusing, taking plenty of time to figure out. Wish I did have a walkthrough, might be some stuff I didn't see.

Last edited by Jamps; 01-20-2007 at 01:34 PM.
Jamps is offline   you may: quote & reply,
Old 01-20-2007, 01:25 PM   #3
Grey Master
Firecracker
 
Grey Master's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: are u stalking me?
Posts: 1,075
No walkthrough needed, it was pretty easy to follow the game without one, fairly easy, and yes, the maps were a little confusing..
Grey Master is offline   you may: quote & reply,
Old 01-20-2007, 02:50 PM   #4
Titanius Anglesmith
Kingslayer
 
Titanius Anglesmith's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,459
I found the maps on Outcast to be way more fun than the ones on Academy. They were pretty confusing at times also. Yes, I did need a walkthrough on a few occasions, even though I probably could've made it through without one, but I just wasn't patient enough.


Titanius Anglesmith is offline   you may: quote & reply,
Old 01-21-2007, 01:41 AM   #5
Kristy Kistic
Junior Member
 
Kristy Kistic's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Louisiana
Posts: 300
I enjoyed Outcast more than Academy myself. I didn't use a walkthrough, but there were two or three spots that took me a while to figure out. Even though I've finished the game at least 4 times, these same spots continue to give me trouble. Oddly enough I have everything but these spots memorized now.

Kristy Kistic is offline   you may: quote & reply,
Old 01-21-2007, 04:39 AM   #6
Johnpp
Junior Member
 
Johnpp's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Australia, The Place To Be.
Posts: 435
When I played JO last I did not know there was anything like a walkthrough. Infact I barley went on the net at all. So I took a year and finished it.


Opera user.
IE hater.
JKA player.
DooM player.
Quake 2 player.
Real life player.
Johnpp is offline   you may: quote & reply,
Old 01-21-2007, 05:54 AM   #7
Vaelastraz
Veteran
 
Vaelastraz's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: City 17. It's safer.
Posts: 851
Didn't need a walkthrough. Was difficult though...especially that damn Doomgiver.
Vaelastraz is offline   you may: quote & reply,
Old 01-21-2007, 04:23 PM   #8
Mace MacLeod
Food-based rocker
 
Mace MacLeod's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Somewhere else. Probably.
Posts: 1,096
Current Game: World of Warcraft
Contest winner - Fan Fiction 
Never needed a walkthrough to finish the game; only went looking for one after I'd beaten JO about 5 times and was looking for easter eggs.


Be considerate to others or I will bite your torso and give you a disease!
Mace MacLeod is offline   you may: quote & reply,
Old 01-22-2007, 03:24 AM   #9
The Sith'ari
Junior Member
 
The Sith'ari's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Hong Kong
Posts: 271
Yah I think it's definitely possible to finish the game without a walkthrough but it'd have taken a longer time, lingering in maps just trying to find out where to go and what to do. Sometimes I find that pretty time consuming and just resort to a walkthrough.
The Sith'ari is offline   you may: quote & reply,
Old 03-04-2007, 05:26 AM   #10
Ham Yoyo
 
Ham Yoyo's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Macon, GA USA
Posts: 478
I had to use a walkthrough a few times to get through JO. I enjoyed the levels in JO much better than JA. JO is still my favorite game. I'm playing through Dash Rendar's Resurgance that I downloaded a few years ago and I'm stuck. This is my second time playing it. I wish I had a walkthrough for it.


My dream, to watch Imperial ships explode in my gunsights.
Ham Yoyo is offline   you may: quote & reply,
Old 03-04-2007, 07:40 AM   #11
-BLaCKouT-
Clone Brutality
 
-BLaCKouT-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Oxford, UK
Posts: 1,535
I needed a walkthough for JO, yeah It was that Artus Mine level that started it. After that I consulted the walkthrough when I needed to, which I confess was fairly regularly. I have no patience with games. That's what put me off Dark Forces and Jedi Knight the first time round; the moment the levels become non-linear and I actually have to think, I lose interest

Having said that, even I was disappointed at how easy Jedi Academy was to finish. Still love the game, just with the levels could have been a bit... bigger?

So to answer your question, you're not alone. Walkthroughs aren't cheating - cheat codes are cheating




Men are from Mars. Women are from Venus. ULCER are from Margate...
-BLaCKouT- is offline   you may: quote & reply,
Old 05-12-2007, 01:42 PM   #12
ABCIMe123
Rookie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 76
I used a walkthrough. I don't know how I would've beat the first level without one. Seriously, the first level is so hard. Actually, that's the reason I got the game; because of the necessity for me of a walkthrough.
ABCIMe123 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-20-2007, 11:19 PM   #13
Mercenary
 
Mercenary's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 381
Quote:
Originally Posted by Ham Yoyo
I had to use a walkthrough a few times to get through JO. I enjoyed the levels in JO much better than JA. JO is still my favorite game. I'm playing through Dash Rendar's Resurgance that I downloaded a few years ago and I'm stuck. This is my second time playing it. I wish I had a walkthrough for it.
If you're still stuck on the Dash Rendar mod PM me and I'll help you out


I didn't use a walkthrough for Jedi Outcast but I did go around in circles more than a few times. I used one for Dark Forces II because I was in a rush to finish it to have some background on Kyle Katarn and it was tougher in my opinion.
Mercenary is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Game Discussion > Jedi Outcast > Did you need a Walkthrough?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:42 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.