lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: detail brush no can see
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 09-27-2007, 06:14 PM   #1
neal8929
Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Location: mars
Posts: 111
detail brush no can see

I made a nice spiral stair case from rich deisall tutorials, i made the stairs a detail brush. Well when I load the map up in jk2, the stairs are totally invisible, but i can walk on them... I have a feeling there is a rather simple solution, but i havent totally grasped the concept of structural/detail brushes or area portals, so i dont know what the problem is


All should know this...it's not the staff that makes you a noob, its how you use it.
neal8929 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-28-2007, 12:27 AM   #2
acdcfanbill
..the wonders I have seen
 
acdcfanbill's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Jun 2001
Location: Random Hell Wholes around the
Posts: 5,697
Imperialist Meatbags Guild Member The Walking Carpets Guild Member LFN Staff Member 10 year veteran! 
A brush being structural/detail has no bearing on whether or not the player can see them, it only affects how the vis compile works. My guess is perhaps you left them covered in caulk.

acdcfanbill is offline   you may: quote & reply,
Old 09-28-2007, 08:46 AM   #3
neal8929
Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Location: mars
Posts: 111
Well the problem was that when I copied the stairs, i left like 3 copies of them inside the stairs lol. dont know how that happened.


All should know this...it's not the staff that makes you a noob, its how you use it.
neal8929 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-28-2007, 08:01 PM   #4
neal8929
Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Location: mars
Posts: 111
I dont want to start another thread so I will just ask another question here. I made a brush that is system/nodraw then on one side I put a regular texture on it. that way it looks like a regular wall, but you can walk through it. well sometimes randomly when i load my map up to test it it turns solid, and i have to remake it. irritating, very irritating it almost makes me want to give up.

actually every time i restart gtk than compile, it does that


All should know this...it's not the staff that makes you a noob, its how you use it.

Last edited by neal8929; 09-28-2007 at 09:06 PM.
neal8929 is offline   you may: quote & reply,
Old 10-18-2007, 08:58 PM   #5
ensiform
The Stig
 
ensiform's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Sawtooth Cauldron
Posts: 1,241
Current Game: Borderlands 2
Do not use nodraw on brushes that are meant to be solid. Use caulk on faces that are not to be seen. Nodraw is non-solid and it generally uses a specific side of the brush to determine whether the entire brush is solid or not (its not always the same).


iojamp project lead / coder
ensiform is offline   you may: quote & reply,
Old 10-19-2007, 03:43 PM   #6
Thor the Bassis
Rookie
 
Thor the Bassis's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: England
Posts: 157
Quote:
Originally Posted by ensiform
Do not use nodraw on brushes that are meant to be solid. Use caulk on faces that are not to be seen. Nodraw is non-solid and it generally uses a specific side of the brush to determine whether the entire brush is solid or not (its not always the same).
I think its that the wall is supposed to be non-solid but it turns solid.

What version of gtk are you useing and is it the latest release coz you get bug fixes and stuff that makes it much more reliable. I've done a similar thing with the latest release of 1.5.0 and it has worked for me.

Its proberably just one of those things so you could always try re-installing radiant.


Sometimes in life you're the pigeon. Other times you're the statue.
Thor the Bassis is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JO Mapping > detail brush no can see

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:03 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.