lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: I wanna be sedated
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 11-05-2015, 01:22 AM   #1
darth_cantplay
@darth_cantplay
Lurker
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 8
Angry I wanna be sedated

[SWKotOR]
ReportDateTime=11/4/2015 4:05:12 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.10.427
GameInstallLocation=C:\Program Files (x86)\LucasArts\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2
Service Pack=None
Status=Pass

[SwapFiles]
?:\pagefile.sys=0
?:\pagefile.sys=0

[CPU]
CPUCount=4
CPUSpeed=1996
CPUFamily=15
CPUModel=0
CPUStepping=1
CPUVendor=AMD
CPUName=AMD A8-6410 APU with AMD Radeon R5 Graphics 1996MHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=2048
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=843.14GB
D: (NTFS), UNICODE=2.20GB
F: (NTFS), UNICODE=582.36GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\
Drives=

[Video]
Video Card Name=AMD Radeon(TM) R5 Graphics
Video Memory=4096
Desktop Resolution=0x0x0
DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)
OpenGL Version=4.5.13399 Compatibility Profile Context 15.201.1101.0
OpenGL Vendor=ATI Technologies Inc.
OpenGL Renderer=AMD Radeon(TM) R5 Graphics
ATI Driver=(null)
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Fail
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Speaker/HP (Realtek High Definition Audio)
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=640
Height=480
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Sound Options]
Disable Sound=0

[Graphics Options]
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=0

[Game Options]

[config]
firstrun=0

After 12 hours of trying everything google could find Im at a loss. I still cannot get the game to play any farther than character creation then windows stops working and crashes.

Ive tried installing, uninstalling, reinstalling, patching, update drivers, burnt dinner but NOTHING WORKS!!!!

If I had force powers I would choke whoever put this curse on my comp! Been waiting for years to play this game and now that I can afford it MY PC wont play it!!!!!

HALP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SAVE ME BARRY WON KINOBI!!!!!!!!!!!!!!!!
darth_cantplay is offline   you may: quote & reply,
Old 11-05-2015, 12:41 PM   #2
Fair Strides
@Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 748
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Maybe a little more info would help?

You know, like what happens when you start the game up, where it crashes, whether you've tried disabling movies, V-sync on/off, Grass and Shadows and Frame-Buffer Effects on/off, .etc...


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.7 is LIVE!!! Check it out here.
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-05-2015, 01:06 PM   #3
darth_cantplay
@darth_cantplay
Lurker
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by Fair Strides 2 View Post
Maybe a little more info would help?

You know, like what happens when you start the game up, where it crashes, whether you've tried disabling movies, V-sync on/off, Grass and Shadows and Frame-Buffer Effects on/off, .etc...
As I said, the game crashes AFTER character creation. Everything is fine until there.
darth_cantplay is offline   you may: quote & reply,
Old 11-05-2015, 01:19 PM   #4
Carwil
@Carwil
Junior Member
 
Carwil's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Hrakert Rift Station
Posts: 253
Current Game: Battlefront
You aren't trying to use a recording program, perchance, are you? FRAPS is known to crash KotOR games upon cutscenes, and there's the opening credits right after character creation.

I presume you're using a physical copy of the game, not a pirated or Steam version? Can you tell us where you bought the game? Cross-reference your video specs with those listed on the back of the game case, as well as update your drivers. Alternatively, rule out that problem by choosing to play one of the available cutscenes from the "Movies" section of the main menu. If you're able, then your machine is KotOR-compatible and the problem likely lies in the game itself.


Jar Jar was a masterstroke of directorial brilliance who adds volumes to the prequels.


Carwil is offline   you may: quote & reply,
Old 11-05-2015, 01:47 PM   #5
darth_cantplay
@darth_cantplay
Lurker
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by Carwil View Post
You aren't trying to use a recording program, perchance, are you? FRAPS is known to crash KotOR games upon cutscenes, and there's the opening credits right after character creation.

I presume you're using a physical copy of the game, not a pirated or Steam version? Can you tell us where you bought the game? Cross-reference your video specs with those listed on the back of the game case, as well as update your drivers. Alternatively, rule out that problem by choosing to play one of the available cutscenes from the "Movies" section of the main menu. If you're able, then your machine is KotOR-compatible and the problem likely lies in the game itself.
No im not recording anything, the game gets right to the load after character creation and gives me the "windows has stopped working" thing. All my drivers are up to date yet it still says fail on the configure.

Windows 10 Home 64-bit
AMD A8-6410 APU with AMD Radeon R5 Graphics
1600 x 900
3,312 MB

Are the specs. What gives here, KOTOR 1 does the same thing! I bought both off of amazon brand new. Gonna be PO'd if Ive spent money and cant play either game
darth_cantplay is offline   you may: quote & reply,
Old 11-05-2015, 01:49 PM   #6
darth_cantplay
@darth_cantplay
Lurker
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 8
KOTOR 1 also not playing crashes after character creation

[SWKotOR]
ReportDateTime=11/5/2015 10:43:18 AM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v1.03.514077
GameInstallLocation=C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR\

[OS]
Name=Win9x
Version=Windows 9X v6.2 build 9200
Service Pack=None
Status=Fail

[SwapFiles]
?:\pagefile.sys=0

[CPU]
CPUCount=4
CPUSpeed=1996
CPUFamily=15
CPUModel=0
CPUStepping=1
CPUVendor=AMD
CPUName=AMD A8-6410 APU with AMD Radeon R5 Graphics 1996MHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=2048
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=835.06GB
D: (NTFS), UNICODE=2.20GB
F: (NTFS), UNICODE=582.36GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\
Drives=

[Video]
Video Card Name=AMD Radeon(TM) R5 Graphics
Video Memory=4096
Desktop Resolution=1600x900x32
DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)
OpenGL Version=4.5.13399 Compatibility Profile Context 15.201.1101.0
OpenGL Vendor=ATI Technologies Inc.
OpenGL Renderer=AMD Radeon(TM) R5 Graphics
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Speakers (Realtek High Definition Audio)
Status=Pass


;Game Options from swkotor.ini

[Sound Options]
Sound Init=0
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=100
Force Software=0
EAX=0
Disable Sound=0
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
Environment Effects Level=0.60
2D3D Bias=1.50
Environment Effects=1
Environment Effects Nonstreaming=1
Environment Effects Streaming=1

[Game Options]
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=33
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
Enable Tooltips=1
Difficulty Level=1
TooltipDelay Sec=1.000000
Memory Access=1
Memory Level=1

[Movies Shown]
Movie 0=0
Movie 1=0
Movie 2=0
Movie 3=0
Movie 4=0
Movie 5=0
Movie 6=0
Movie 7=0
Movie 8=0
Movie 9=0
Movie10=0

[Alias]
HD0=.\
OVERRIDE=.\Override
TEMP=.\Temp
MODULES=.\Modules
LOGS=.\Logs
LOCALVAULT=.\LocalVault
DMVAULT=.\DMVault
SERVERVAULT=.\ServerVault
STREAMMUSIC=.\StreamMusic
TEMPCLIENT=.\Tempclient
SAVES=.\saves
CURRENTGAME=.\currentgame
TEXTUREPACKS=.\texturepacks
STREAMWAVES=.\StreamWaves

[Graphics Options]
V-Sync=0
Anisotropy=1
Frame Buffer=1
Anti Aliasing=0
Texture Quality=2
Emitters=1
Grass=1
Soft Shadows=0
Shadows=1
Brightness=57
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1
AllowSoftShadows=1

[Autopause Options]
Mine Sighted=1
End Of Combat Round=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[config]
firstrun=0

[Keymapping]
Action286B=8
Action286A=7
Action285B=10
Action285A=9
Action284B=54
Action284A=51
Action283B=54
Action283A=51
Action282B=69
Action282A=73
Action281B=53
Action281A=76
Action280B=69
Action280A=73
Action265=52
Action264=57
Action263=43
Action262=85
Action261=84
Action260=83
Action259=82
Action258=81
Action257=80
Action256=79
Action255=78
Action254=77
Action253=31
Action245=75
Action244=55
Action243=67
Action242=74
Action241=87
Action240=56
Action239=68
Action238=82
Action236=83
Action234=81
Action232=80
Action230=79
Action228=78
Action226=77
Action225=70
Action224=90
Action223=31
Action222=25
Action221=24
Action220=29
Action219=28
Action218=42
Action217=87
Action216=65
Action215=63
Action214=62
Action213=60
Action212=61
Action211=66
Action210=59
Action209=71
Action208=89
Action207=72
Action206=30
Action205=55
Action204=67
darth_cantplay is offline   you may: quote & reply,
Old 11-05-2015, 01:51 PM   #7
Fair Strides
@Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 748
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
And at that point, it plays some movies and load the 001EBO level.

So, any mods that would affect that level?


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.7 is LIVE!!! Check it out here.
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-05-2015, 01:58 PM   #8
darth_cantplay
@darth_cantplay
Lurker
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 8
KOTOR 1 works!!!! going to try KOTOR 2

had to turn everything off and set resolution to low from the main menu but Ive got game!!!! please let 2 be as easy gaming gods!!!!!
darth_cantplay is offline   you may: quote & reply,
Old 11-05-2015, 01:58 PM   #9
darth_cantplay
@darth_cantplay
Lurker
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by Fair Strides 2 View Post
And at that point, it plays some movies and load the 001EBO level.

So, any mods that would affect that level?
I dont have any mods
darth_cantplay is offline   you may: quote & reply,
Old 11-05-2015, 01:59 PM   #10
Carwil
@Carwil
Junior Member
 
Carwil's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Hrakert Rift Station
Posts: 253
Current Game: Battlefront
Quote:
Originally Posted by darth_cantplay View Post
No im not recording anything, the game gets right to the load after character creation and gives me the "windows has stopped working" thing. All my drivers are up to date yet it still says fail on the configure.

Windows 10 Home 64-bit
AMD A8-6410 APU with AMD Radeon R5 Graphics
1600 x 900
3,312 MB

Are the specs. What gives here, KOTOR 1 does the same thing! I bought both off of amazon brand new. Gonna be PO'd if Ive spent money and cant play either game
Alright, so I noticed a few discrepancies between your earlier dxdiag dump and the specs you last reported. How did you transition from

[OS] Name=WinXP Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2 Service Pack=None Status=Pass

to this?

Windows 10 Home 64-bit
AMD A8-6410 APU with AMD Radeon R5 Graphics
1600 x 900
3,312 MB

On a game as old as KotOR, you've got to expect some serious problems in attempting to play the game on such a new OS. I should also add that Windows 10 is still in the early stages of development; the paid version hasn't even hit the market yet, so there are bound to be a few kinks in the process. I know for a fact that Windows 7 sucks at emulating older games, even with compatibility mode on. I would recommend downloading an older OS that's no longer supported (such as 98 or XP) that is KotOR-compatible and running the game that way. Most non-supported operating systems for Windows are now legal to download, as they fall under the abandonware umbrella. That would be a good first step.

In addition:

[Video]
Video Card Name=AMD Radeon(TM) R5 Graphics
Video Memory=4096
Desktop Resolution=0x0x0
DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)
OpenGL Version=4.5.13399 Compatibility Profile Context 15.201.1101.0
OpenGL Vendor=ATI Technologies Inc.
OpenGL Renderer=AMD Radeon(TM) R5 Graphics
ATI Driver=(null)
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Fail

GL Status=Pass
DX Status=Pass

Looks like you've got some driver issues after all. Your ATI driver seems to be missing, your card itself may need a closer examination, and the card driver itself failed the diagnostic.

*EDIT*: I also recommend downloading and installing any official patches for the game. Someone else is bound to have experienced similar issues in the past.


Jar Jar was a masterstroke of directorial brilliance who adds volumes to the prequels.


Carwil is offline   you may: quote & reply,
Old 11-05-2015, 02:03 PM   #11
darth_cantplay
@darth_cantplay
Lurker
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 8
BOTH WORK

I had to go into main menu graphics set them both to low and turn everything off but they both now get me past the character creation screen

thanks for the help folks
darth_cantplay is offline   you may: quote & reply,
Old 11-05-2015, 02:10 PM   #12
Carwil
@Carwil
Junior Member
 
Carwil's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Hrakert Rift Station
Posts: 253
Current Game: Battlefront
So your problem is resolved?

Stick around and become part of the community. You'll find that it has a lot to offer, and big things are coming.


Jar Jar was a masterstroke of directorial brilliance who adds volumes to the prequels.


Carwil is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > I wanna be sedated

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:03 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2015 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.