lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Black screen on startup and cutscenes.
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 04-17-2010, 06:26 PM   #1
Hank228
Rookie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 12
Black screen on startup and cutscenes.

Hi there,

I purchased TFU:SE on Steam the other day and installed it. I went to play it today to find that the start up screen is black, with sound playing. The menu is fine, however cutscenes in-game are also black, but still play sound. The game itself, when playing, is just fine. Only cutscenes appear to have a problem.

Yes I do meet the minimum and recommended requirements, and I assume it's automatically patched since it's on steam. Any ideas?
Hank228 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2010, 12:01 PM   #2
Jeff
Rating: Awesome
 
Jeff's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Jan 2005
Location: Chicago, IL, USA
Posts: 8,431
Current Game: SWTOR
Imperialist Meatbags Guild Officer The Walking Carpets Guild Officer Notable contributor LFN Staff Member 
Unfortunately this seems to be similar to some other unsolved problems on these forums. Hopefully someone here can give you an answer, but I do not have the game for PC, so the best I can do is recommend you open a support ticket with Aspyr: http://support.aspyr.com/index.php/contact
Hopefully if they get enough tickets about this issue, they will fix it.


Follow me on Twitter
Follow StarWarsMMO.net on Twitter | Like us on Facebook
Jeff is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2010, 02:20 PM   #3
Hank228
Rookie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by Jeff View Post
Unfortunately this seems to be similar to some other unsolved problems on these forums. Hopefully someone here can give you an answer, but I do not have the game for PC, so the best I can do is recommend you open a support ticket with Aspyr: http://support.aspyr.com/index.php/contact
Hopefully if they get enough tickets about this issue, they will fix it.
Hey Jeff,

Thanks for the reply. I opened a ticket with Aspyr, hopefully I'll get a response and maybe we can bring this bug to an end. I haven't found a lot of examples of this issue, but I don't think I'm the only one. Anybody else experienced this?
Hank228 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2010, 02:56 PM   #4
Psyk0Sith
3D Tech Support
 
Psyk0Sith's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Adanac
Posts: 2,072
Veteran Modder Helpful! 
The only problem i have is audio getting lost in the cutscenes (and sometimes desynch)

Here's a silly thought, did you try playing the bink movies with the bink palyer?:
http://www.radgametools.com/down/Bink/RADTools.exe

If you cant play them, then there's an issue with something other than the game itself. Do you have a codec pack such as ffdshow installed? Can you see the logo movies when the game starts or it stays black until the menu appears?

Psyk0Sith is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2010, 04:55 PM   #5
Hank228
Rookie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by Psyk0Sith View Post
The only problem i have is audio getting lost in the cutscenes (and sometimes desynch)

Here's a silly thought, did you try playing the bink movies with the bink palyer?:
http://www.radgametools.com/down/Bink/RADTools.exe

If you cant play them, then there's an issue with something other than the game itself. Do you have a codec pack such as ffdshow installed? Can you see the logo movies when the game starts or it stays black until the menu appears?
Thanks for the reply,

Unfortunately I can't even find where the BINK movies are, and I guess it doesn't help that I bought the game on Steam.

I don't have any codecs that, as far as I know, would interfere with the movies, as all other BINK movies on other games work just fine.
My DxDiag files are stating that I do have a ffdshow decoder. Although no other files exist with that name on my computer. Any idea how I would uninstall it?

I can't see the logo movies at all. There's nothing on the screen until the menu comes up.

EDIT: I tried lowering my resolution, but that didn't help either.
Hank228 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-20-2010, 02:30 PM   #6
Psyk0Sith
3D Tech Support
 
Psyk0Sith's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Adanac
Posts: 2,072
Veteran Modder Helpful! 
The bink or .bik movies are located in the FMV folder.

I mentioned ffdshow because there's an option to force games or other app to use this pack for decoding and could potentialy conflict with binks (altho chances are low). If you can see other bink movies then it's not the problem.

If you are a XP user and not afraid to poke around, there's a way to load a minimum of drivers to find / eliminate some problems with games:

http://support.microsoft.com/kb/310353

Psyk0Sith is offline   you may: quote & reply,
Old 04-20-2010, 07:20 PM   #7
Hank228
Rookie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 12
Actually...

It seems the problem is fixed?

While trying to fix another problem (namely, my cursor being about 3-4 times bigger than normal, still can't find a fix for it =/) I seem to have fixed the issue with no cinematics/backgrouns (never noticed the loading screen backgrounds until now).

Only now, after getting to Raxus Prime the second time (to destroy the ship yard) there appears to be no DMM sounds or blaster fire, strangely enough. But cutscenes are working :P
Hank228 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Force Unleashed > General > Troubleshooting > Black screen on startup and cutscenes.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:30 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.