lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: changing force powers
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 07-06-2011, 09:41 PM   #1
irish_texan
Rookie
 
irish_texan's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Texas
Posts: 233
Current Game: Jedi Knight II: Jedi Academy
changing force powers

is it possible to change force powers? as in, actually changing the effects they have on the environment?

for example, increasing the range of force pull and lightning, so that you can pull enemies who are much farther away from you and the lightning extends twice as far, reaching enemies very far away, or increasing the height of force jump, so that you can jump twice as high as you normally do with force jump level 3.

i want to change up some force powers and make them more powerful and i need some help. is this possible? and if so, how do i do it?
irish_texan is offline   you may: quote & reply,
Old 07-06-2011, 10:59 PM   #2
-=*Raz0r*=-
Rookie
 
-=*Raz0r*=-'s Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Australia
Posts: 243
You'd need to learn the C programming language and modify the SDK.
It'd only be possible in MP.

-=*Raz0r*=- is offline   you may: quote & reply,
Old 07-08-2011, 01:21 AM   #3
irish_texan
Rookie
 
irish_texan's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Texas
Posts: 233
Current Game: Jedi Knight II: Jedi Academy
are they EVER going to release the SP source code?
irish_texan is offline   you may: quote & reply,
Old 07-08-2011, 01:35 AM   #4
acdcfanbill
..the wonders I have seen
 
acdcfanbill's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Jun 2001
Location: Random Hell Wholes around the
Posts: 5,698
Imperialist Meatbags Guild Member The Walking Carpets Guild Member LFN Staff Member 10 year veteran! 
Quote:
Originally Posted by Dominus_Scotus View Post
are they EVER going to release the SP source code?
Nope. the MP SDK doesn't contain all the MP source code either. Stuff like the renderer and things are left out. This is all due to the licenses Raven obtained the Q3 code with, as well as what they/LEC/Activi$ion decided they should release as well. You won't be getting the SP code, so don't even hope for it

acdcfanbill is offline   you may: quote & reply,
Old 07-08-2011, 01:52 AM   #5
irish_texan
Rookie
 
irish_texan's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Texas
Posts: 233
Current Game: Jedi Knight II: Jedi Academy
too bad that REALLY limits a lot of modding possibilities
irish_texan is offline   you may: quote & reply,
Old 04-10-2013, 01:00 AM   #6
irish_texan
Rookie
 
irish_texan's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Texas
Posts: 233
Current Game: Jedi Knight II: Jedi Academy
Looks like the source code is finally out after all, at long last.

EDIT: and before one of the administrators flags me for resurrecting a necro post, let it be said that new information has surfaced since I posted the OP and i am still curious about the original question.


Last edited by irish_texan; 04-11-2013 at 11:10 PM.
irish_texan is offline   you may: quote & reply,
Old 04-11-2013, 03:47 AM   #7
setlec
Rookie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 88
Now it is possible indeed but that would kill the fun factor if someone did that, don't you agree?
setlec is offline   you may: quote & reply,
Old 04-11-2013, 11:08 PM   #8
irish_texan
Rookie
 
irish_texan's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Texas
Posts: 233
Current Game: Jedi Knight II: Jedi Academy
Changing them to the extent that I indicated in the OP, yes. It could kill the fun factor. But I was exaggerating for the sake of illustrating my point. I wouldn't want to make those specific changes -- I just wanted to know if it was possible to manipulate the force powers in that way, so as to sort of customize the gameplay a little bit. Possibly make some TFU-esque force powers that look really dramatic and awesome... You get the idea.

irish_texan is offline   you may: quote & reply,
Old 04-12-2013, 05:10 AM   #9
setlec
Rookie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 88
Yeah I get the idea. That would require things like new skin for force powers, new animations, new sounds probably. There was a supposed mod that aimed to implement a TFU mod to JA but I've no idea what end that mod had.
setlec is offline   you may: quote & reply,
Old 04-12-2013, 12:16 PM   #10
katanamaru
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 471
A number of "TFU" mods tried to come out. None succeeded.

People are still going over the code and seeing what is in there. Right now the biggest thing going is called Open Jedi Knight. They are making JO playable in JA, and making unofficial patches for JO, JA sp, and JA mp.

Powering up force powers wouldn't kill the fun factor at all. As long as that is what you wanted. If powerful force was so bad then we wouldn't have gotten a TFU2.
katanamaru is offline   you may: quote & reply,
Old 04-13-2013, 04:57 AM   #11
setlec
Rookie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 88
I understand your point of view Katanamaru,in my believe is that taking consideration of the AI, while playing at JA in Jedi Master, is still kinda easy to win against. the only challenging npcs are force users and specially Boss-lvl NPCs. making force power more powerful would make the game even more easy, that's how i feel. It is kinda like you make a motorcycle engine reach very high speed without making the break to be able to slow down your motorcycle.
setlec is offline   you may: quote & reply,
Old 04-13-2013, 02:13 PM   #12
irish_texan
Rookie
 
irish_texan's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Texas
Posts: 233
Current Game: Jedi Knight II: Jedi Academy
Quote:
Originally Posted by setlec View Post
...taking consideration of the AI, while playing at JA in Jedi Master, is still kinda easy to win against. the only challenging npcs are force users and specially Boss-lvl NPCs. making force power more powerful would make the game even more easy, that's how i feel.
as a matter of fact, on that point, i was actually thinking about making all the npcs a lot stronger if i were to implement any kind of super-powered force mod.

so hopefully that wouldnt be a problem.

irish_texan is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Game Discussion > Jedi Academy > changing force powers

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:54 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.