lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 06-08-2008, 11:58 AM   #1
Xstream94
Lurker
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

Hello. I really want to play ja but everythime i launch it there comes a black box saying:
JA: v1.0.0.0 win-x86 Aug 5 2003
Initialising zone memory .....
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData\base\assets2.pk3 (62 files)
C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData\base\assets1.pk3 (8320 files)
C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData\base\assets0.pk3 (15346 files)
C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData/base

----------------------
23728 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec jaconfig.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
...detecting CPU, found Intel Pentium IV

------- Input Initialization -------
Skipping check for DirectInput
Joystick is not active.
------------------------------------
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
--- Common Initialization Complete ---
Working directory: C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
succeeded
...setting mode 4: 800 600 FS
...using desktop display depth of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (800x600)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (4)
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
----- CL_Shutdown -----
-----------------------
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem.
I have a Ati raedon 16500x series Graph card.. Please help me someone.. and may the force be with ya
Xstream94 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-09-2008, 01:38 AM   #2
Tx606
Rookie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 78
http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=82406
..Upgrade graphic driver.
Tx606 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-14-2008, 06:18 PM   #3
Duffy
Lurker
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
If it does not work and you are using Windows Vista, try launching JKA as admininstrator.
Duffy is offline   you may: quote & reply,
Old 07-17-2008, 11:13 PM   #4
Eragon0605
Lurker
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 4
If all fails

If none of that stuff works, your video card probably doesn't support openGL.
Eragon0605 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-18-2011, 12:58 PM   #5
spartan-117
Lurker
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
GLW_StartOpenGL problems

how do i fix this problem with the game jedi outcast?
what should i download to fix it?
spartan-117 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-18-2011, 05:19 PM   #6
XycaleTh
Rookie
 
XycaleTh's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: UK
Posts: 67
Have you tried any of the solutions posted above?


JACoders | JKGalaxies | JAPhys Mod (Videos: 1 2 3)
XycaleTh is offline   you may: quote & reply,
Old 02-19-2011, 02:10 AM   #7
setlec
Rookie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 88
also update the game with the official patch some times it helps!
setlec is offline   you may: quote & reply,
Old 07-06-2012, 10:07 PM   #8
JackyTheDarkWolfy
Rookie
 
JackyTheDarkWolfy's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 11
JK Open gl error

This error Is not Showing Up beacause Of obvious reasons..This open gl SW subsystem error IS bEacause There Is no open gl In your system supported So I reccomend for you to either update It ..IF that doesn't work Then get yourself SchiTechOpenGlDirect ITs a open gl application wich Activates it for your system / when you download It it will include a user name and a registration key..USe them both to register to the schitechopengl And then you can start selecting your open gl Drive when thats done Click Save and then play your game PROBLEM SOLVEd >> I have done this On my familyChipset Windows 7 ..No matter how bad your video card is I reccomend SchiTechOpen Gl


Kyle Lives As a Legend ..
JackyTheDarkWolfy is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Game Discussion > Jedi Academy > GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:25 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.