lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Game Crash, SIDE changing help!
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 01-23-2012, 08:09 AM   #1
Pie015
Lurker
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 4
Unhappy Game Crash, SIDE changing help!

I'm new :3 so don't hate at me for posting in the wrong section (if that is).

Well I don't know where to begin.

I am trying to change the default classes in the Republic (Engineer, Sniper etc)
into the following:

Marine
Heavy Trooper
Sniper
Engineer
Rail Arc Trooper
Jet Pack trooper WITH a rifle

This is because I want to play as them in ALL levels. This is possible because
Alexrd did it: http://starwarsbattlefront.filefront...per_Mod;113913

So what I did is I got the Modding Tools and made my map and named it TET (Test)

So after it made the map files I went to Assets then to Sides and copied the 'rep' folder and the 'Common' folder. Then I went to 'data_TET\Sides' and pasted them into there. Then I deleted the 'tur' folder

After that I went to 'data_TET\Common\Scripts\TET' and opened up 'TETc_con.lua' using Notepad and changed:
Code:
ReadDataFile("sound\\yav.lvl;yav1cw")
ReadDataFile("SIDE\\rep.lvl",
                             "rep_inf_ep3_rifleman",
                             "rep_inf_ep3_rocketeer",
                             "rep_inf_ep3_engineer",
                             "rep_inf_ep3_sniper",
                             "rep_inf_ep3_officer",
                             "rep_inf_ep3_jettrooper",
                             "rep_hover_fightertank",
                             "rep_hero_anakin",
                             "rep_hover_barcspeeder")
    ReadDataFile("SIDE\\cis.lvl",
                             "cis_inf_rifleman",
                             "cis_inf_rocketeer",
                             "cis_inf_engineer",
                             "cis_inf_sniper",
                             "cis_inf_officer",
                             "cis_inf_droideka",
                             "cis_hero_darthmaul",
                             "cis_hover_aat")
                             
                             
    ReadDataFile("SIDE\\tur.lvl", 
    			"tur_bldg_laser",
    			"tur_bldg_tower")          
                             
	SetupTeams{
		rep = {
			team = REP,
			units = 20,
			reinforcements = 150,
			soldier  = { "rep_inf_ep3_rifleman",9, 25},
			assault  = { "rep_inf_ep3_rocketeer",1, 4},
			engineer = { "rep_inf_ep3_engineer",1, 4},
			sniper   = { "rep_inf_ep3_sniper",1, 4},
			officer = {"rep_inf_ep3_officer",1, 4},
			special = { "rep_inf_ep3_jettrooper",1, 4},
	        
		},
		cis = {
			team = CIS,
			units = 20,
			reinforcements = 150,
			soldier  = { "cis_inf_rifleman",9, 25},
			assault  = { "cis_inf_rocketeer",1, 4},
			engineer = { "cis_inf_engineer",1, 4},
			sniper   = { "cis_inf_sniper",1, 4},
			officer = {"cis_inf_officer",1, 4},
			special = { "cis_inf_droideka",1, 4},
		}
	}
     
    SetHeroClass(CIS, "cis_hero_darthmaul")
    SetHeroClass(REP, "rep_hero_anakin")
Into this:

Code:
    ReadDataFile("sound\\yav.lvl;yav1cw")
    ReadDataFile("SIDE\\rep.lvl",
                             "rep_inf_ep2_marine",
                             "rep_inf_ep2_rocketeer",
                             "rep_inf_ep2_engineer",
                             "rep_inf_ep2_sniper",
                             "rep_inf_ep2_rocketeer_chaingun",
                             "rep_inf_ep2_jettrooper_rifleman")
    ReadDataFile("SIDE\\cis.lvl",
                             "cis_inf_rifleman",
                             "cis_inf_rocketeer",
                             "cis_inf_engineer",
                             "cis_inf_sniper",
                             "cis_inf_officer",
                             "cis_inf_droideka",
                             "cis_hero_darthmaul",
                             "cis_hover_aat")
                             
                             
    ReadDataFile("SIDE\\tur.lvl", 
    			"tur_bldg_laser",
    			"tur_bldg_tower")          
                             
	SetupTeams{
		rep = {
			team = REP,
			units = 20,
			reinforcements = 150,
			soldier  = { "rep_inf_ep3_rifleman",9, 25},
			assault  = { "rep_inf_ep3_rocketeer",1, 4},
			engineer = { "rep_inf_ep3_engineer",1, 4},
			sniper   = { "rep_inf_ep3_sniper",1, 4},
			officer = {"rep_inf_ep3_officer",1, 4},
			special = { "rep_inf_ep3_jettrooper",1, 4},
	        
		},
		cis = {
			team = CIS,
			units = 20,
			reinforcements = 150,
			soldier  = { "cis_inf_rifleman",9, 25},
			assault  = { "cis_inf_rocketeer",1, 4},
			engineer = { "cis_inf_engineer",1, 4},
			sniper   = { "cis_inf_sniper",1, 4},
			officer = {"cis_inf_officer",1, 4},
			special = { "cis_inf_droideka",1, 4},
		}
	}
     
    SetHeroClass(CIS, "cis_hero_darthmaul")
    SetHeroClass(REP, "rep_hero_anakin")
then I saved and exited. Then finally I munged my level (choosing 'rep' as the side).......After it had munged I went to 'data_TET\_LVL_PC\SIDE' and copied rep.lvl and pasted it into 'Star Wars Battlefront II\GameData\data\_lvl_pc\side'
and opened BFII and started a game and then...CRASH!

What did I do wrong D:? How did Alexrd do it?
Pie015 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-23-2012, 08:24 AM   #2
Alexrd
Senior Member
 
Alexrd's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Portugal
Posts: 2,151
Current Game: UEFA Euro 2004
Forum Veteran LF Jester 
Hello there. This is indeed the wrong section, but let's wait for a mod to move it.

Anyway, onto your problem. What exactly are you trying to do that differs from my mod? I'm almost sure what's your problem, but I need to know that first.

P.S: Thanks for downloading my mod.



Star Wars: In Concert - Lisbon - Some pictures of the exhibition accompanying the event.
Alexrd is online now   you may: quote & reply,
Old 01-23-2012, 08:46 AM   #3
Pie015
Lurker
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by Alexrd View Post
Hello there. This is indeed the wrong section, but let's wait for a mod to move it.

Anyway, onto your problem. What exactly are you trying to do that differs from my mod? I'm almost sure what's your problem, but I need to know that first.

P.S: Thanks for downloading my mod.
I am trying to change the models from the EP3 clones to EP2 clones so I can use them in every level but I want to change them around like this:

Rifleman becomes a marine (rep_inf_ep2_marine)
Rocket-man stays the same (rep_inf_ep2_rocketeer)
Engineer stays the same (rep_inf_ep2_engineer)
Sniper stays the same (rep_inf_ep2_sniper)
Officer becomes a Rail Arc Trooper (rep_inf_ep2_rocketeer_chaingun)
Jetpack trooper becomes a Jetpack trooper with a rifle (rep_inf_ep2_jettrooper_rifleman)

but it keeps on crashing when I replace the 'rep.lvl'

So how did you do it?

P.S. I love your mod.
Pie015 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-23-2012, 09:04 AM   #4
Alexrd
Senior Member
 
Alexrd's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Portugal
Posts: 2,151
Current Game: UEFA Euro 2004
Forum Veteran LF Jester 
Quote:
Originally Posted by Pie015 View Post
Rifleman becomes a marine (rep_inf_ep2_marine)
Rocket-man stays the same (rep_inf_ep2_rocketeer)
Engineer stays the same (rep_inf_ep2_engineer)
Sniper stays the same (rep_inf_ep2_sniper)
Officer becomes a Rail Arc Trooper (rep_inf_ep2_rocketeer_chaingun)
Jetpack trooper becomes a Jetpack trooper with a rifle (rep_inf_ep2_jettrooper_rifleman)
So, the only difference from what I did is that you want the Jet Trooper with a rifle? Because the ARC Trooper with the chaingun is already on my mod. If change the weapons, your mod won't work online (unless the other people you play with also have the same mod installed). If you want your mod to work online, you can't edit the weapons nor any of the stats. You can only edit the skins or models.

Quote:
Originally Posted by Pie015 View Post
but it keeps on crashing when I replace the 'rep.lvl'

So how did you do it?
What I did was to replace the content in the files of every ep3 class with the content of the ep2 classes. But you can't change the name of the file itself. You then munge, and replace the .lvl file created with the one in the game's folder. Again, it won't change the weapons, only the models.

Quote:
Originally Posted by Pie015 View Post
P.S. I love your mod.
Thanks.



Star Wars: In Concert - Lisbon - Some pictures of the exhibition accompanying the event.
Alexrd is online now   you may: quote & reply,
Old 01-23-2012, 09:36 AM   #5
Pie015
Lurker
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 4
Thanks for the reply. Just wondering, did you edit the ODF files or the .tga's?
Pie015 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-23-2012, 09:39 AM   #6
Alexrd
Senior Member
 
Alexrd's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Portugal
Posts: 2,151
Current Game: UEFA Euro 2004
Forum Veteran LF Jester 
ODF's.



Star Wars: In Concert - Lisbon - Some pictures of the exhibition accompanying the event.
Alexrd is online now   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > SWBattlefront.net (SWBF I & II) > Star Wars Battlefront > Modding & Editing > Game Crash, SIDE changing help!

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:01 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.