lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: DOSBOX 0.72 With Tie Fighter DOS Collectors CD
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 11-23-2008, 12:59 PM   #1
gmarti01
 
gmarti01's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: New York City
Posts: 112
DOSBOX 0.72 With Tie Fighter DOS Collectors CD

Hi everyone. I've been running TF Collectors CD using VDMSound v2 with joystick support, however, as people have been saying its too slow to be playable (i got tired of it after 3 missions). I've seen elsewhere though that some people have used DOSBOX 0.72 to run the game with much better success in terms of speed (i.e you can apparently hit ctrl+F12 I believe and it 'speeds the game up')

So I would like to try using DOSBOX; I have the game installed and IMUSE all set up, but when I mount the C:\TIECD (where I have the game installed) and then run TIE it just brings me to the installer menu and not the game itself. I havent exactly seen a detalied procedure how to install this using DOSBOX instead of VDMSound, so therefore does anyone have a suggestion ?

Specs Pentium 4 2.8 GHZ with 256 MB RAM and a 3D graphics card. Thanks!
gmarti01 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-23-2008, 02:31 PM   #2
Samnmax221
I never Kipled
 
Samnmax221's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: My hovercraft is full of eels
Posts: 5,784
Current Game: Sex with women
Forum Veteran LF Jester 
To start off with you don't really have enough ram for emulation, you should buy more if possible. I'd suggest you use a DOSBox frontend as it simplifies everything, I'm not sure what Windows frontend is the best, I use Boxer on my Mac (Got it running smoothly, just don't have Joystick working yet), so look through This list under tools, until you find something suitable to use.
Samnmax221 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-24-2008, 05:38 PM   #3
gmarti01
 
gmarti01's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: New York City
Posts: 112
Well actually I have a 2nd computer here that has double the RAM, but when I load the game disc the screen goes black. I've seen a couple people with the same problem but not really a common solution ? Do you or anyone know of any ?
gmarti01 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-24-2008, 06:46 PM   #4
Samnmax221
I never Kipled
 
Samnmax221's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: My hovercraft is full of eels
Posts: 5,784
Current Game: Sex with women
Forum Veteran LF Jester 
Its probably trying to load itself in either XP or Vista. Just hold shift to stop autoplay.
Samnmax221 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-24-2008, 11:16 PM   #5
gmarti01
 
gmarti01's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: New York City
Posts: 112
Ok but disabling the autoplay still means I have to run the install program which is what causes the crash (unless you mean run the install program from DOSBOX)
gmarti01 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-24-2008, 11:40 PM   #6
Samnmax221
I never Kipled
 
Samnmax221's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: My hovercraft is full of eels
Posts: 5,784
Current Game: Sex with women
Forum Veteran LF Jester 
Running the install program through Dosbox will likely prevent the crash. You're probably getting something along the lines of "Buffer Overflow".
Samnmax221 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-25-2008, 12:00 PM   #7
gmarti01
 
gmarti01's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: New York City
Posts: 112
You know what - i am considering buying this here to solve all my problems ? If i get this do you know if i will need to run any emulation ?

http://www.amazon.com/Star-Wars-X-Wi...7632081&sr=8-1
gmarti01 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-25-2008, 01:28 PM   #8
Samnmax221
I never Kipled
 
Samnmax221's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: My hovercraft is full of eels
Posts: 5,784
Current Game: Sex with women
Forum Veteran LF Jester 
Possibly. It may have problems on your newer hardware.
Samnmax221 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-25-2008, 01:57 PM   #9
gmarti01
 
gmarti01's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: New York City
Posts: 112
First off thanks for taking time to answer my questions ! I appreciate it.

Isn't that version I supplied specified for running out of a Windows environment ?
gmarti01 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-25-2008, 07:36 PM   #10
Samnmax221
I never Kipled
 
Samnmax221's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: My hovercraft is full of eels
Posts: 5,784
Current Game: Sex with women
Forum Veteran LF Jester 
Yeah, sometimes hardware can play a part, but this seems like it would be alright.
Samnmax221 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-24-2009, 11:14 PM   #11
Tyconderoga
 
Join Date: Mar 1999
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by Samnmax221 View Post
(Got it running smoothly, just don't have Joystick working yet),
I'm also having issues with getting my Saitek Cyborg 3D Gold USB to work properly with TIE Fighter Collectors CD. The steering control becomes all beserky and the original official tiecdjoy.exe fix doesn't cut it.
Other than that, the game does seem to run comfortably in the latest version of DosBox through XP.
Tyconderoga is offline   you may: quote & reply,
Old 11-12-2009, 07:19 AM   #12
Grombolar
Lurker
 
Grombolar's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bulgaria
Posts: 3
Current Game: X-Wing CD (DOS)
The trick is - don't use the CD.

Copy all the game-related files from the CD to a folder on your harddrive, then mount this folder as a CD drive inside DOSBox - this will allow the game to access its data much faster and smoother. And you will avoid any possible interference from Autoplay.

If you've copied the files in, for example, E:\TIEFCD, (or any other folder of your choice) then you use this command in DOSBox:

"mount (drive letter of your choice) E:\TIEFCD -t cdrom"

The game will now recognize the folder E:\TIEFCD as its own original CD. All you have to do now is install... and you're ready to play

Of course, you will have to mount E:\TIEFCD as a CD every time you start DOSBox (when you exit, the mount is lost). The game won't run without it.

That's what I did - and the game runs very fast and smooth. Set core to "dynamic" and cycles to "auto" and you're ready to bring justice to those pesky Rebels!

Last edited by Grombolar; 11-12-2009 at 07:26 AM.
Grombolar is offline   you may: quote & reply,
Old 09-04-2010, 05:10 AM   #13
Darth Wesker
Lurker
 
Darth Wesker's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 7
Well I tried this but when I try to install it it says install unsuccessful. Any tips?
Darth Wesker is offline   you may: quote & reply,
Old 09-08-2010, 08:18 AM   #14
gmarti01
 
gmarti01's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: New York City
Posts: 112
Hey Wesker, I actually went ahead and purchased X-Wing Trilogy on Amazon. It's pricey but no headaches with the installation at all. You lose the MIDI soundtrack (which I got over after a couple of missions) plus enhanced graphics. This would be my recomendation
gmarti01 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-08-2010, 01:59 PM   #15
Darth Wesker
Lurker
 
Darth Wesker's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 7
Does that come with the TF disk?
Darth Wesker is offline   you may: quote & reply,
Old 09-08-2010, 05:35 PM   #16
gmarti01
 
gmarti01's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: New York City
Posts: 112
Comes Tie Fighter Collector's CD-Rom (plus expansion packs), X-Wing Collector's CD-Rom (plus expansion packs) and X-Wing Alliance
gmarti01 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-08-2010, 08:01 PM   #17
Darth Wesker
Lurker
 
Darth Wesker's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 7
Ok. How is the TF disk in that different than the TF Collectors CD and is it possible to get it to work with Win 7 with a USB joystick without getting killed?
Darth Wesker is offline   you may: quote & reply,
Old 09-09-2010, 11:41 AM   #18
Wildstar
Can outbowl most of you
 
Wildstar's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Jun 2003
Location: Brockton, MA, USA
Posts: 1,495
10 year veteran! Forum Veteran LFN Staff Member 
Wesker, as gmarti mentioned, you lose the MIDI music (which you may not mind after a while) but it has all missions including the "Defender of the Empire" expansion (and, like the original DOS version, the expansion has the TIE Defender and Missile Boat). It may need tweaking (you'll definitely need Craig Perry's 3D fix found on LucasFiles.com, and you may also need "XWA Hacker," found on the XWA Upgrade Project's forums), but, as it's a Windows game, it'll support any game controller Windows supports, including your USB stick.


Wildstar is offline   you may: quote & reply,
Old 09-09-2010, 02:14 PM   #19
Darth Wesker
Lurker
 
Darth Wesker's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 7
Wildstar, sorry if I sound a bit wary of any fix for this game. As I said above I have been trying for years. I can actually run it right now with MDI music and sound effects. The only thing I cant do is to get my lovely brand new tie fighter to fly straight.
Darth Wesker is offline   you may: quote & reply,
Old 01-09-2013, 05:51 PM   #20
wolveneagle77
Lurker
 
wolveneagle77's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3
i cant even get it installed. everything else works fine xwing collectors alliance and xw vs tie
wolveneagle77 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-09-2013, 05:53 PM   #21
wolveneagle77
Lurker
 
wolveneagle77's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3
tried everything says i may need to look see if i have enough room
but i have plenty room plenty ram
wolveneagle77 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Star Wars Classic Gaming > 2. Star Wars Gaming > X-Wing Trilogy & X-Wing Vs. TIE Fighter > DOSBOX 0.72 With Tie Fighter DOS Collectors CD

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:44 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.