lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Lightsaber color switch
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 06-04-2012, 07:46 AM   #1
oskyster
Rookie
 
oskyster's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Kamino
Posts: 10
Current Game: Jedi Academy
Question Lightsaber color switch

Can i change Kyle's lightsaber color? I wanna do some Episode 1 montage, and Kyle is actually Quin-Gon Jinn and i want to put the green lightsaber with the hilt..help please..
oskyster is offline   you may: quote & reply,
Old 06-04-2012, 12:25 PM   #2
oskyster
Rookie
 
oskyster's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Kamino
Posts: 10
Current Game: Jedi Academy
is anyone actually gonna respond? :/
please
oskyster is offline   you may: quote & reply,
Old 06-04-2012, 02:44 PM   #3
Professor Lamme.
Rookie
 
Professor Lamme.'s Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Loading...
Posts: 26
try opening the console ( press ~) and type: sabercolor green


Professor Lamme. is offline   you may: quote & reply,
Old 06-04-2012, 02:59 PM   #4
oskyster
Rookie
 
oskyster's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Kamino
Posts: 10
Current Game: Jedi Academy
Kyle's lightsaber, not mine. i dont need to change my lightsaber, only Kyle Katarn's to green
oskyster is offline   you may: quote & reply,
Old 06-04-2012, 03:23 PM   #5
Professor Lamme.
Rookie
 
Professor Lamme.'s Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Loading...
Posts: 26
are you making the kyle/qui-gon in a npc file?

If so are you using Notepad or a specific npc creating program?


Professor Lamme. is offline   you may: quote & reply,
Old 06-04-2012, 03:39 PM   #6
oskyster
Rookie
 
oskyster's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Kamino
Posts: 10
Current Game: Jedi Academy
I installed Quin Gon's skin in a .pk3 file, now i need to change his saber, you know, green with original hilt. I dont actually create it, i dont know how to edit it in Notepad :S


oskyster is offline   you may: quote & reply,
Old 06-04-2012, 04:31 PM   #7
Professor Lamme.
Rookie
 
Professor Lamme.'s Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Loading...
Posts: 26
well on notepad it is more simple to do this because there is this:

Name
...
Saber <Saber's name>
Sabercolor 1 <Type color>
Sabercolor 2 <Type color>

This is useful because you can change the color to green for example. But to have the Qui-gon hilt...you must download it. After that, with a program called PakScape you can go to ext_data->saber>saber_quigon

then on notepad you edit this:

saber quigon

then you save the file as .npc, open pakscape put it on a pk3 files (ext_data->npcs->quigon <Supposing that your custom npc is there>)

To open a .npc file with Notepad is easy: right-click on the .npc file-> Open With-> Notepad

It is very simple belive me when you open it with notepad you will totally undersant how it works. There you can change is health, force powers, class etc.



If you still dont know how to do this i'll upload a file to you tomorrow when i can acess my laptop.


Professor Lamme. is offline   you may: quote & reply,
Old 06-05-2012, 12:19 AM   #8
oskyster
Rookie
 
oskyster's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Kamino
Posts: 10
Current Game: Jedi Academy
I got confused, i dont really need the hilt at all, since they are similar. But at least the color. Where do i create the Text Document with Notepad file? And what to put in it?


oskyster is offline   you may: quote & reply,
Old 06-05-2012, 09:00 AM   #9
Professor Lamme.
Rookie
 
Professor Lamme.'s Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Loading...
Posts: 26
simple, but first do you have pakscape? Because if you do you can open the JA Assets (this is for ja right?) you can copy a npc named jedi and paste it on your desktop. open the .npc file with Notepad and edit want you want.

Then remember to make a save as and put a different name that doesn't overwrite any of the original npcs. open pakscape->create a new file->create new folder->name it ext_data->inside it create another folder->name it npcs->inside it paste your new npc that you created.

Or, i can make that for you, upload the file and then you download it and all you have to do is extract it to a folder inside JA called 'base'. But you must have Win RAR because the file that you upload is .rar you open it select all the files inside and extract them. now i can do that for you or you can make it on your own with my help, how do you want it?


Professor Lamme. is offline   you may: quote & reply,
Old 06-05-2012, 09:13 AM   #10
oskyster
Rookie
 
oskyster's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Kamino
Posts: 10
Current Game: Jedi Academy
I dont have much patience for this, and im afraid i will ruin my game...can you do it for me? Please, i get angry a lot if i fail I guess the dark side is strong in me
Check your messages, i sent you the link with his hilt and with his skin as Kyle.



Last edited by oskyster; 06-05-2012 at 09:21 AM.
oskyster is offline   you may: quote & reply,
Old 06-05-2012, 03:47 PM   #11
Prime
Am I a truck or robot?
 
Prime's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Apr 2002
Location: Cybertron
Posts: 12,351
Current Game: Skyrim, Macross PS2
10 year veteran! LF Jester Veteran Modder Helpful! 
Note that the .pk3 files are just zips, so you can use winzip or whatever to open them. There should be an npc entry for kyle that will specify his saber colour. You can package it as a mod .pk3 and put it in a directory in GameData (I think? been a long time since I did this). Then you can load it from the mods screen in the game. Or put it in your GameData\base folder and it should load every time.

Again, that might be exactly right as it is from memory...

Prime is offline   you may: quote & reply,
Old 06-05-2012, 03:51 PM   #12
oskyster
Rookie
 
oskyster's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Kamino
Posts: 10
Current Game: Jedi Academy
i found somewhere the "saber_green.tga" and "fx_grn.tga" files (may be the green lightsaber color effect) but i have no idea what to do next...


oskyster is offline   you may: quote & reply,
Old 06-06-2012, 01:56 PM   #13
Twilight-Kun
Rookie
 
Twilight-Kun's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 21
open console (Shift+"~")
helpusobi 1
notarget
playerteam free
setmindtrick 4
close console
take control of "Kyle"
open console
sabercolor 1 green
playerteam player
close console

tada, green saber for that level
Twilight-Kun is offline   you may: quote & reply,
Old 06-06-2012, 02:53 PM   #14
Alexrd
Senior Member
 
Alexrd's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Portugal
Posts: 2,170
Current Game: UEFA Euro 2004
Forum Veteran LF Jester 
This brings back memories.



Star Wars: In Concert - Lisbon - Some pictures of the exhibition accompanying the event.
Alexrd is offline   you may: quote & reply,
Old 06-06-2012, 03:21 PM   #15
oskyster
Rookie
 
oskyster's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Kamino
Posts: 10
Current Game: Jedi Academy
lol xD


oskyster is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Game Discussion > Jedi Academy > Lightsaber color switch

Tags
kyle hilt saber

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:16 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.