lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Really strange graphics/shader problem
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 06-22-2012, 12:28 PM   #1
FarbrorGnur
Rookie
 
FarbrorGnur's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 47
Really strange graphics/shader problem

Hey.

I have a map with a light emitting shader:

Code:
textures/SP/woodenfloor1
{
	q3map_surfacelight	400
	q3map_nolightmap
    {
        map textures/SP/woodenfloor1
        rgbGen identity
    }
}
It looks bright and horrible like this:

https://dl.dropbox.com/u/58757568/shot0005.jpg

It does on my laptop ATI card, and on a 100% fresh install on a different stationary pc, Nvidia 8800 GTX.

On my friend's PC, however, it looks as it's supposed to do:

https://dl.dropbox.com/u/58757568/sdsagg.jpg

His graphics card is Nvidia Geforce GTX 580.

Compiled with (single test) -light -fast.

Whyyyyy etc. PCs were worse than this when this game was made, so I don't know what the problem is really... any ideas?

MAP: Can you test on your pc? https://dl.dropbox.com/u/58757568/SP.pk3
FarbrorGnur is offline   you may: quote & reply,
Old 06-23-2012, 02:58 AM   #2
FarbrorGnur
Rookie
 
FarbrorGnur's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 47
First problem detected... uhum..! Turns out the difference between fullscreen and windowed mode is huge. Still, fullscreen mode is what makes it look the most ugly, and the game is supposed to be made for fullscreen, so until I can get rid of the insane brightness, the problem is still there.
FarbrorGnur is offline   you may: quote & reply,
Old 06-23-2012, 10:05 AM   #3
FarbrorGnur
Rookie
 
FarbrorGnur's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 47
Partially or completely resolved!

r_overbrightbits is on default 1, it should be 0 when testing these maps in fullscreen. That fixes it. The last thing I must find out now is if it behaves the same way in "final" compiles, because maybe the reason why it became so bright was that it was only (single test) compiles.
FarbrorGnur is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2012, 02:57 AM   #4
ds615
Rookie
 
ds615's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 42
Add rgbgen const (0.5 0.5 0.5) to the shader.
That will keep the look consistent whether overbrightbits is on or off.
ds615 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2012, 04:26 AM   #5
FarbrorGnur
Rookie
 
FarbrorGnur's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 47
WOW thanks



Fixed it completely!

Note for coming googlers: Your shader will error unless you write it like rgbGen const ( 0.5 0.5 0.5 )

Thanks again, big breakthrough
FarbrorGnur is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JO Mapping > Really strange graphics/shader problem

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:05 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.