lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Bug in hector casino, help needed
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 10-08-2013, 12:21 PM   #1
shaygan
Lurker
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 3
Bug in hector casino, help needed

Hi all,

I'm replaying this fantastic game lately, I'm at the year 4 in the Hector's Casino. You're supposed to launch the sheet on Charlie who's playing the slotmachine, and there is an agent supposed to be here so that you can talk him to modify the slotmachine.
The problem is that I spoke once to this guy, then he "left" somewhere into the 3D environment, so I can't make the Charlie stuff, and I can't get out of the casino neither.

I'm stuck cause I only have one recent saved file and I don't want to start over.
I found saved game files
here http://www.grimfandango.net/?page=saves
but once I put them in the right directory, he says it's impossible to load them.
I guess it's because of the dialog files in the same directory (grimlog##.htm files) because with the downloads only come the .gsv files.

I'm playing with RESIDUAL VM on a mac. Any help appreciated.
shaygan is offline   you may: quote & reply,
Old 10-08-2013, 04:11 PM   #2
Thrik
Symbolically Compelling
 
Thrik's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Dec 2000
Location: Nottingham, UK
Posts: 4,214
Hot Topic Starter Forum Veteran LFN Staff Member 
For a start, I recommend posting a bug report on the ResidualVM issue tracker and including your saved game, so this problem can be fixed for when you next decide to replay the game and/or other people do the same.

I'm not sure what can be done about the saved game issue, maybe the ResidualVM team can advise on that. The saved games are very old though, I know because I put them there 8+ years ago. I'm currently building a whole new collection of saved games while playing through with ResidualVM, but I'm far behind where you are right now. Maybe in a week or two I'll have caught up.

One last resort you could try is to open up the game in debug mode, and then use Ctrl+P or whatever the command is to skip through the game's scenes. While this isn't ideal because script changes probably won't be logged properly, if you skip to a fairly 'clean' spot such as the beginning of Year 4 it might work.


Thrik is offline   you may: quote & reply,
Old 10-08-2013, 05:51 PM   #3
shaygan
Lurker
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 3
Ok thank you well I don't know if there is a bug as I can properly find the folder with my own saved files and when I put the one I downloaded I can find it in the game, it just won't load and say some error message. I guess what I would need is the proper grimlog file as well as the .gsv file.
But yea if you happen to go somewhere near that point in the game and give me you saved file that would be nice ; )
Otherwise could you explain what you mean by open up the game in debug mode is it something I can do with residual vm or is it a windows only feature? Thanks.
shaygan is offline   you may: quote & reply,
Old 10-09-2013, 09:52 AM   #4
Thrik
Symbolically Compelling
 
Thrik's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Dec 2000
Location: Nottingham, UK
Posts: 4,214
Hot Topic Starter Forum Veteran LFN Staff Member 
Debug mode was in the original game, but it's accessed slightly differently with ResidualVM. You can read more about it here:

http://wiki.residualvm.org/index.php...ngo_Debug_Mode

It opens up a number of features. Ctrl+G ('Jump to set') is most likely what you want, as it'll let you jump to any scene in the game. You need to be careful here because jumping between scenes can cause obvious issues if, for example, you skip a bunch of scenes where you pick up items that you need during later scenes.

My advice would be to start a new game, then use the 'Jump to set' feature to skip to the beginning of Year 4 at this point I think your inventory is cleared anyway and you won't be expected to have talked to anybody by that point, so it shouldn't matter that you've started a new game.


Thrik is offline   you may: quote & reply,
Old 10-09-2013, 10:23 AM   #5
shaygan
Lurker
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 3
Wow nice. I had to search a bit the config file (found it via this link http://wiki.residualvm.org/index.php/Running_ResidualVM) but now I can move to sets so I was able to get out of the casino I'll let you know if I'm able to continue the game Thank you.
shaygan is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Grim Fandango Discussion > General Forums > Glottis' Garage > Bug in hector casino, help needed

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:52 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.